Marija Pejcinovic Buric: „O încălcare flagrantă a statutului Consiliului Europei şi a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului”

607
0
Sursa foto: agerpres.ro

În urma evenimentelor întâmplate joi, 24 februarie, în Ucraina, Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, a condamnat „ferm” „atacul militar rus împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii paneuropene cu sediul la Strasbourg şi din care fac parte şi Rusia şi Ucraina, informează Agerpres cu referire la AFP.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Vom lua rapid măsurile necesare pentru a răspunde la situaţia actuală”, a adăugat ea.

Marija Pejcinovic Buric a mai spus că atacul este „o încălcare flagrantă a statutului Consiliului Europei şi a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului”, scrie aceeași sursă.

În acest context, Uniunea Europeană a propus noi sancţiuni împotriva Rusiei. Acestea vizează sectoare strategice şi vor bloca accesul băncilor ruseşti pe pieţele financiare europene, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Agerpres, cu referire la Reuters.

„Prin acest pachet (de sancţiuni), vom viza sectoare strategice ale economiei ruse prin blocarea accesului lor la tehnologii cheie şi la pieţe. Vom slăbi baza economică a Rusiei şi capacităţile sale de a se moderniza”, a afirmat von der Leyen într-un comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit Comisiei Europene, UE este cel mai mare partener comercial al Rusiei, transmite sursa citată.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT