Martina Meola are șanse de a câștiga concursul „Românii au talent” (VIDEO)

1436
0

O fetiță de opt ani din Basarabia, Martina Meola, a cucerit milioane de spectatori cu un recital senzațional de pian, susținut vineri, 18 februarie 2022, în cadrul concursului „Românii au talent”. Martina Meola a primit Golden Buzz de la Smiley și Pavel Bartoș. Martina a ridicat toată sala în picioare, iar jurații au aplaudat-o minute în șir.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Martina a început să studieze muzica de la vârsta de cinci ani. A mers la primul concurs de pian când avea șase ani și a luat locul 1. Fetița spune că un singur procent din succesul ei îi revine talentului, iar 99 de procente reprezintă muncă.

Nu se gândește dacă o să câștige, o interesează să ajungă la inimile ascultătorilor și să ofere tot ce poate ea mai frumos. Visul ei este ca ea și părinții ei să fie sănătoși în continuare. De fapt, își dorește ca toată lumea să fie sănătoasă, mai ales acum, în contextul pandemiei.

Profesoara de pian a Martinei Meola, doamna Irina Bogataia, directoare a Școlii de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău

Dacă ar câștiga, cu banii primiți ar ajuta Școala de Arte „A. Stârcea” unde studiază (ar dori să facă o scenă mai frumoasă). Ar da bani și pentru Filarmonica Națională din Chișinău, care a ars.

Martina a trezit o admirație atât de mare cu prestația sa excepțională, încât are șanse reale de a câștiga concursul „Românii au talent”. Am rugat-o pe profesoara de pian a fetiței, doamna Irina Bogataia, director al Școlii de Arte „Alexei Stârcea”, să ne povestească despre discipola sa.

„Martina este un copil-minune. Are un talent înnăscut, are o memorie foarte bună, auz perfect, ritm, a spus pentru „Gazeta de Chișinău” dna Irina Bogataia. Ne-am întâlnit întâmplător. Au intrat din simplă curiozitate în școala noastră Martina și cu mama ei, doar să afle dacă fetița are capacități muzicale. Atunci Martina avea cinci ani. E foarte muncitoare, organizată. Are deja în repertoriu lucrări de Chopin, Bach, Mozart, Lizst. Martina are un suflet mare și curat. Ea iubește muzica, dar nu pe sine în muzică. Deoarece sufletul ei este pur și deschis, ea reușește să cânte cu toată pasiunea și sinceritatea. Martina este un fenomen. Totodată, este foarte modestă, sinceră, silitoare. Ne mândrim cu ea. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat așa un copil”.

Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău

Un rol foarte important în educația fetiței îl au mama, Adela Beresteanu, basarabeancă, și tatăl, Ricardo Meola, italian. Mama a lucrat la un spital în Italia, acolo s-au întâlnit cu Ricardo Meola. Fiica lor, Martina, s-a născut la Milano. Dar face studii muzicale la Chișinău. Părinții spun că aici „se pun bazele” studiilor muzicale ale talentatei lor fetițe. Probabil, peste o vreme va pleca la studii peste hotare, dar deocamdată, învață și trăiește în R. Moldova.

Vă anunțăm că pe data de 9 martie 2022, Martina Meola va cânta Concertul pentru pian și orchestră nr.12 în La major de Mozart în Sală cu Orgă, iar pe 10 martie va evolua la Bălți, în cadrul Festivalului „Mărțișor”. Felicitări și mult succes în continuare, Martina Meola!

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT