De frica unei invazii rusești, oligarhii și oamenii de afaceri din Ucraina pleacă din țară cu zboruri charter

796
0
Sursa foto: themoscowtimes.com

Aproape 20 de zboruri charter și private au plecat din Kiev în ultima săptămână, notează publicația „Ukrainska Pravda”, prezentând detaliile curselor aeriene. Oligarhii ucraineni și oamenii de afaceri au început să părăsească țara cu zboruri charter. Printre ei se numără Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal „Șahtior Donețk”, dar și miliardarul Viktor Pinciuk, scrie „The Moscow Times”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Miliardarul Igor Abramovici, un deputat pro-rus implicat în domeniul construcțiilor, a organizat și el un zbor de 50 de persoane către Viena pentru partenerii săi de afaceri și familiile lor.

Unii au negat că au plecat, deși se regăseau în raportul „Ukrainska Pravda”. Omul de afaceri și fostul vicepremier Boris Kolesnikov, al cărui avion a plecat duminică de la Kiev, a transmis că avionul său a zburat de fapt la Praga pentru întreținere și că el se afla încă în Ucraina.

Publicația înșelătoare și veșnic manipulatoare minte ca de obicei. Sunt la Kiev și nu plec nicăieri până la 1 martie”, a scris duminică Kolesnikov pe pagina sa de Facebook.

Raportul „Ukrainska Pravda” vine în timp ce tensiunile dintre Rusia și Occident din cauza Ucrainei ating un nivel maxim, iar amenințarea izbucnirii unui nou război în Europa devine din ce în ce mai evidentă.

O serie de discuții diplomatice dintre Rusia și țările occidentale desfășurate în ultimele săptămâni nu au reușit să reducă semnificativ tensiunile.

Ucraina a sfătuit companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre, începând de luni și până sâmbătă, din cauza exerciţiilor navale ruseşti care au loc acolo. Deja de duminică după-amiază imaginile site-ului de monitorizare a zborurilor flightradar24.com arătau un trafic aerian foarte slab deasupra Ucrainei și deasupra Mării Negre. În schimb, căile aeriene erau intens circulate deasupra României și în extremitatea de sud-vest a Mării Negre.

Totodată, compania olandeză „KLM” a devenit prima companie aeriană importantă în weekend care a suspendat pe termen nelimitat zborurile către Kiev.

Oficialii de la Kiev au precizat însă că spațiul aerian deasupra teritoriului Ucrainei rămâne deschis.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE