Republica Moldova va putea cumpăra energie electrică din două surse

1271
0

Deputații au votat pentru modificarea Legii cu privire la energia electrică, în vederea armonizării legislației naționale în domeniu cu legislația Uniunii Europene. Obiectivul de bază al modificărilor este introducerea unui mecanism de asigurare a achiziției de energie electrică din cel puțin două surse, ca măsură de creștere a siguranței în aprovizionarea cu energia electrică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Prin proiectul de lege aprobat se operează completări ale atribuțiilor Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE); modificarea și stabilirea modelelor aplicabile pentru asigurarea independenței operatorului sistemului de transport; stabilirea cerințelor privind desemnarea operatorului de sistem independent, a procedurilor aplicate la desemnarea acestuia, atribuțiilor și obligațiilor de bază.

Totodată, au fost modificate cerințele privind furnizarea energiei electrice de către furnizorul serviciului universal și furnizorul de ultimă opțiune și obligațiile participanților la piața energiei electrice în legătură cu echilibrarea.

Proiectul de modificare a legii cu privire la energia electrică a fost votat în lectura a doua de 58 de deputați.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE