Încălcările fiscale până la 5000 de lei, comise de antreprenori, nu vor mai fi sancționate

593
0

Antreprenorii care au comis încălcări fiscale în valoare de până la 5000 de lei și cetățenii ale căror încălcări constatate nu depășesc 500 de lei nu vor fi sancționați. Le vor fi aplicate doar avertizări, nu amenzi. 

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Parlamentul a votat, în prima lectură, un proiect de modificare a articolului 231 din Codul fiscal, care are drept scop diminuarea poverii administrative asupra agenților economici și a cetățenilor.

Potrivit documentului, se va considera nesemnificativă încălcarea fiscală dacă suma, în cazul nerespectării modului de declarare sau în cazul diminuării impozitelor sau taxelor de către persoanele juridice și persoanele fizice care practică anumite activități, va constitui până la 5000 de lei. În prezent, această sumă este de până la 1000 de lei. Pentru persoanele fizice, aceleași încălcări vor fi considerate nesemnificative dacă pragul respectiv va fi de până la 500 de lei, și nu până la 100 de lei, cum este în prezent.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a menționat că inițiativa vine să promoveze avertizările în locul amenzilor, în cazul unor încălcări nesemnificative, și să motiveze instituțiile statului să se concentreze pe evaziuni fiscale mari și spălări de bani de proporții.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE