Artă japoneză la MNAM

424
0

Muzeul Național de Artă al R. Moldova (MNAM) găzduiește expoziția cu genericul „Arta la superlativ din Japonia”, realizată în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova și cu Fundația Japoneză.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yoshihiro Katayama, a menționat la inaugurarea expoziției că evenimentul este consacrat celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-nipone. Fundația Japoneză a elaborat conceptul artistic al expoziției, invitând publicul să admire arta și cultura niponă.

Tudor Zbârnea, directorul MNAM, a menționat că expoziția prezintă 38 de kogei (lucrări de artizanat) din secolul 19 până în prezent. Putem vedea lucrări semnate de 12 artiști contemporani și de trei autori din perioada Meiji.

Lucrările lui Satoshi Araki, Riusuke Fukahori, Kimiyo Mishima și Yoshihiro Suda se bazează pe motive realiste, iar opera lui Naoki Nishiwaki transmite monotonia supremă a repetiției. Takeshi Kitamura, Kazuhiro Yamamoto și Hiroaki Umeda. Naoki Honjo, Takahiro Iwasaki, Yasuhiro Suzuki și Akira Yamaguchi îmbină viziunea artistică cu ingeniozitatea tehnică, pentru a transforma lumea pe care o percepem. Expoziția conține lucrări executate în diverse tehnici ingenioase, care pun în lumină cultura creativă a Japoniei.

Expoziția actuală călătorește prin lume de la începutul anului 2017, ea a fost prezentată în SUA, Germania, Spania, Rusia, România, Slovenia și Lituania.

La Chișinău, expoziția va fi deschisă până la 6 martie.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT