Artă japoneză la MNAM

735
0

Muzeul Național de Artă al R. Moldova (MNAM) găzduiește expoziția cu genericul „Arta la superlativ din Japonia”, realizată în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova și cu Fundația Japoneză.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yoshihiro Katayama, a menționat la inaugurarea expoziției că evenimentul este consacrat celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-nipone. Fundația Japoneză a elaborat conceptul artistic al expoziției, invitând publicul să admire arta și cultura niponă.

Tudor Zbârnea, directorul MNAM, a menționat că expoziția prezintă 38 de kogei (lucrări de artizanat) din secolul 19 până în prezent. Putem vedea lucrări semnate de 12 artiști contemporani și de trei autori din perioada Meiji.

Lucrările lui Satoshi Araki, Riusuke Fukahori, Kimiyo Mishima și Yoshihiro Suda se bazează pe motive realiste, iar opera lui Naoki Nishiwaki transmite monotonia supremă a repetiției. Takeshi Kitamura, Kazuhiro Yamamoto și Hiroaki Umeda. Naoki Honjo, Takahiro Iwasaki, Yasuhiro Suzuki și Akira Yamaguchi îmbină viziunea artistică cu ingeniozitatea tehnică, pentru a transforma lumea pe care o percepem. Expoziția conține lucrări executate în diverse tehnici ingenioase, care pun în lumină cultura creativă a Japoniei.

Expoziția actuală călătorește prin lume de la începutul anului 2017, ea a fost prezentată în SUA, Germania, Spania, Rusia, România, Slovenia și Lituania.

La Chișinău, expoziția va fi deschisă până la 6 martie.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE