Teatrul Național „Mihai Eminescu”, aplaudat la Budapesta

660
0
Scenă din spectacolul „Dosarele Siberiei”, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău

Sala Teatrului Național din Budapesta a fost arhiplină în seara de 8 decembrie 2021, când pe scenă au jucat actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Publicul a aplaudat în picioare spectacolul „Dosarele Siberiei”, o producție de referință a Naționalului „M. Eminescu” (TNME) de la Chișinău. „Dosarele Siberiei” e un spectacoldocument, realizat după memoriile Ecaterinei Chele, Margaretei Cemârtan-Spânu și ale lui Ion Moraru, în regia lui Petru Hadârcă.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Evenimentul este prilejuit de celebrarea celor 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și a 100 de ani de la fondarea Teatrului Național din Chișinău (actualmente Teatrul Național „Mihai Eminescu”), încununând seria manifestărilor ce au avut loc sub dublul patronaj – al Președintelui  Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Turneul TNME la Budapesta a avut loc în cadrul unui acord de colaborare între Teatrele Naționale de la Chișinău și Budapesta. În cadrul aceluiași acord, pe 6 martie 2022, Teatrul Național din Budapesta va prezenta spectacolul „Coafeza”, la Chișinău, pentru celebrarea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Ungaria și Republica Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT