Teatrul Național „Mihai Eminescu”, aplaudat la Budapesta

1079
0
Scenă din spectacolul „Dosarele Siberiei”, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău

Sala Teatrului Național din Budapesta a fost arhiplină în seara de 8 decembrie 2021, când pe scenă au jucat actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Publicul a aplaudat în picioare spectacolul „Dosarele Siberiei”, o producție de referință a Naționalului „M. Eminescu” (TNME) de la Chișinău. „Dosarele Siberiei” e un spectacoldocument, realizat după memoriile Ecaterinei Chele, Margaretei Cemârtan-Spânu și ale lui Ion Moraru, în regia lui Petru Hadârcă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Evenimentul este prilejuit de celebrarea celor 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și a 100 de ani de la fondarea Teatrului Național din Chișinău (actualmente Teatrul Național „Mihai Eminescu”), încununând seria manifestărilor ce au avut loc sub dublul patronaj – al Președintelui  Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Turneul TNME la Budapesta a avut loc în cadrul unui acord de colaborare între Teatrele Naționale de la Chișinău și Budapesta. În cadrul aceluiași acord, pe 6 martie 2022, Teatrul Național din Budapesta va prezenta spectacolul „Coafeza”, la Chișinău, pentru celebrarea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Ungaria și Republica Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE