FOTO / Facturile pentru consumul de gaze vor include și compensațiile oferite de Guvern

863
0

În facturile pentru consumul de gaze pentru consumatorii casnici din acest sezon de încălzire vor fi indicate clar și sumele compensate de Guvern, se arată într-o notă expediată presei de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care prezintă și o mostră de formular pe care cetățenii îl vor primi începând din decembrie 2021. „Toți consumatorii casnici, în jur de 750 de mii de familii, vor primi compensații la factura de gaze. Reducerile se vor aplica direct în facturi. Pentru primii 50 m3 gaz consumați se vor achita 6,8 lei (Guvernul va achita diferența de 4,3 lei). Pentru încă 100 m3 consumați, se vor achita 7,9 lei (Guvernul va achita diferența de 3,2 lei)”, precizează Ministerul.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Mostră de factură pentru gaze, cu compensațiile oferite de Guvern incluse / Sursă: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

La rândul său, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Teritoriului, reamintește că Guvernul a decis majorarea indemnizației pentru 300 de mii de familii vulnerabile în perioada rece a anului – de la 500 la 700 de lei pe lună.

De asemenea, mai mult de 220 de mii de consumatori casnici care dispun de  încălzire centralizată, din Chișinău, Bălți, Ungheni și alte localități  vor fi compensați la creșterea prețului la agentul termic.

Amintim că Guvernul a aprobat acest set de măsuri compensatorii, în legătură cu majorarea tarifelor la gaze pentru consumatorii finali, la începutul lunii noiembrie. Prim-ministra Natalia Gavrilița, a precizat atunci că, pentru a asigura acordarea compensațiilor, Guvernul va cheltui 1,6 miliarde de lei în următoarele cinci luni.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE