ARMONIE la Grătiești – despre povestea de succes a restaurantului care îmbină bucatele tradiționale moldovenești cu cele din bucătăriile lumii (FOTO)

2693
0

Restaurantul ARMONIE situat la Grătiești, o suburbie a Chișinăului, aproape de intrarea în comună, a reuşit mai mulți ani la rând să-și creeze o reputație ireproșabilă prin organizarea diverselor sărbători pentru un public diferit. Deşi departe de agitaţia capitalei, localul a cucerit oaspeții ceremoniilor prin meniul divers, constituit din bucate tradiționale moldovenești și europene, acestea fiind pregătite conform unor rețete inedite. Secretul bucatelor alese, cu un gust deosebit, rezidă în faptul că ele sunt făcute ca acasă, din produse cumpărate de la țărani, susțin patronii localului, Mihai și Ecaterina Colibă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Restaurantul ARMONIE dispune de trei săli, două dintre ele fiind destinate ceremoniilor: nunți, cumetrii, aniversări, zile de naștere, conferințe sau alte reuniuni festive, organizate cu diferite ocazii de cei care vor să petreacă momente de neuitat din viața lor.

Localul dispune și de o cafenea cu terasă, care are ușile deschise zilnic, de la ora 10.00 până la 23.00, în funcție de cereri. Sala restaurantului are un interior elegant, de culoare albă, decorat cu candelabre și flori. Mesele rotunde, cu fețe de masă albe și scaunele, de asemenea îmbrăcate în alb, creează o atmosferă îmbietoare, în armonie cu ceea ce și-au propus să realizeze patronii restaurantului.

Meniul cafenelei se schimbă zilnic, fiind unul variat. Clienții sunt surprinși de originalitatea bucatelor cu care sunt serviți. Zeama și plăcintele după rețete proprii sunt specialitatea casei. Cred că prin asta ne deosebim în competiţia cu alte localuri şi, mai mult, este ceea ce ne caracterizează cel mai bine. Lumea care a petrecut la ARMONIE spune că bucatele au un gust deosebit și sunt ca acasă”, spune Ecaterina Colibă, managerul şi proprietarul restaurantului.

Businessul este unul de familie, care necesită multă muncă și dăruire. „Multă lume pleacă peste hotare, dar noi am considerat că trebuie să dezvoltăm ceva pe loc. Toată familia este antrenată în afacere. Ne reușește, dar cu multă muncă”, susține Ecaterina Colibă.

Ai nevoie de răbdare şi perseverență”, spune managerul localului care a creat seri de neuitat pentru multe cupluri și oaspeți ai localului cu diferite ocazii – aniversări, zile de naștere, cumetrii, nunți, întâlniri de suflet ale rudelor sau prietenilor care se adună împreună la o masă, mai ales acum în luna august, când mai mulți conaționali se întorc acasă.

De la Ecaterina Colibă aflăm că meniul cafenelei și al restaurantului este alcătuit din bucate tradiționale moldovenești, dar și ale bucătăriilor europene. Bucatele sunt făcute din produse de casă, cumpărate de la țărani: ouă, cocoși, iepuri, lactate etc.

Nimeni nu uită gustul zemii, al plăcințelelor de casă făcute după o rețetă a localului, al sarmalelor și al tăiețeilor de casă – bucate dintre cele mai solicitate la orice fel de ceremonie.

Savoarea bucatelor preparate din produsele crescute în curțile țăranilor și grație iscusinței bucătarilor restaurantului rămân pentru totdeauna în memoria mușteriilor.

La ARMONIE și murăturile, sosurile, compotul sunt pregătite de bucătarii localului conform unor rețete proprii.

Noi nu cumpărăm bucate pregătite. Totul este gătit pe loc, pentru că lumea vrea să mănânce gustos și sănătos. Multe comentarii scrise și spuse la adresa localului se referă la meniul acestuia. Clienții nu pot uita gustul mâncării de casă. Omul transmite pe cale orală mesajul, astfel ne-am făcut o reputație bună”, ne-a mai spus patroana localului.

Cu toate acestea, Ecaterina Colibă afirmă că nu numai aspectul este cel care contează când vine vorba de mâncare.

Pentru noi ideea de bază şi conceptul fiecărui fel de mâncare sunt adevăratele provocări. Aromele, texturile şi aspectul sunt uşor de obţinut, vin de la sine.” Preţurile la restaurantul ARMONIE sunt accesibile.

O echipă de bucătari iscusiți, îndrumați de patroana localului, găteşte pentru clienţi diferite feluri de mâncare. De altfel, patronii restaurantului au propria grădină, cu varietăţi de plante şi mirodenii, și o fermă de păsări crescute natural.

Şi cum mâncarea poate fi oricând asortată cu un pahar de vin bun, la ARMONIE găsiți și o listă de vinuri, organizată după arome.

Mergem şi cumpărăm vinul de la mici crame pe care noi le considerăm speciale.”

În afară de organizarea și desfășurarea meselor de sărbătoare pentru diferite ocazii, restaurantul ARMONIE prestează și servicii de catering, care constau în distribuirea centralizată a produselor, semipreparatelor și preparatelor culinare pentru diferite evenimente și cereri pentru orice gust.

Pe timp de Covid-19, cafeneaua ARMONIE a oferit, pe parcursul unui an, prânzuri calde pentru angajații de la Maternitatea nr. 2 din Chișinău. Restaurantul, de asemenea, prestează și servicii de prânzuri calde pentru unele familii de bătrâni din comuna Grătiești.

Pentru mai multe detalii, dar și pentru comentarii, urmăriți pagina de facebook a restaurantului ARMONIE, situat la Grătiești, str. Ștefan cel Mare 2R. Telefoanele de contact ale restaurantului ARMONIE: 079443340; 069384087; 0 22 455807.

Cel mai bine ar fi însă să intrați pe la ARMONIA din Grătiești și să gustați din plăcințelele, zeama și din alte bucate din meniul cafenelei și al restaurantului, ca să vă convingeți unde puteți mânca așa ca acasă și organiza petreceri de neuitat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE