Politicieni români fac apel la cetățenii R.Moldova să iasă la vot pe 11 iulie, pentru a determina calea europeană a țării

941
1

Mai mulți cunoscuți politicieni de la București îi îndeamnă pe cetățenii R.Moldova să iasă în această duminică la vot, pentru a decide definitiv în favoarea cursului european al țării. Astfel, președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Titus Corlățean spune că 11 iulie este o zi extrem de importantă, care va marca viitorul R.Moldova pentru mulți ani înainte. Un alt senator român, Radu Mihail, consideră că cetățenii R.Moldova au ales deja Uniunea Europeană, pentru că se află în număr mare în Europa, unde au înțeles ce înseamnă drepturile și libertățile umane. Iar europarlamentarul român Eugen Tomac crede că moldovenii trebuie să participe în număr mare la alegerile parlamentare anticipate pentru a scăpa țara de influența Moscovei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Accentuând importanța acestor alegeri, senatorul Titus Corlățean constată că de rezultatul acestora depinde dacă R.Moldova va beneficia în viitor de stabilitatea necesară pentru a implementa consecvent o politică națională și în relațiile sale externe sau va continua să navigheze în zona gri cu tot felul de teme artificiale sau orientări care n-au dat rezultate bune pentru viața de zi cu zi a cetățenilor săi.

„Această temă, a orientării spre UE prin politici publice, prin legi, prin norme democratice și o viață economică-socială mai bună pentru oameni sunt foarte importante și până la urmă cetățenii moldoveni își determină destinul”, a subliniat Titus Corlățean într-un interviu pentru TVR Moldova.

„Acum pentru prima oară, Republica Moldova are în față o răscruce foarte bine definită, între a alege o cale europeană, cu parcurs rapid, și a rămâne într-o zonă neclară, undeva la marginea UE și la marginea sferei de influență a Rusiei. Undeva, între două ape. Acum sper că lucrurile se vor putea clarifica și cetățenii vor ieși la vot și vor face acest lucru. (…) Față de celelalte alegeri, aș spune că partenerul din UE care susține R.Moldova și care se va asigura că R.Moldova are un parcurs european corespunzător este România. România a făcut pași în a arăta cu adevărat că vrea să susțină R. Moldova cu fapte pe acest traseu.”, declară la rândul său senatorul Radu Mihail.

Și europarlamentarul Eugen Tomac a făcut, în plenul parlamentului european, un apel la cetățenii R.Moldova să iasă la vot. În acest context, el a cerut instituțiilor europene să-și regândească întreaga arhitectură pentru combaterea dezinformării.

„Trebuie să luptăm pentru că mă uit că pe 11 iulie sunt alegeri în Republica Moldova, un stat asociat Uniunii Europene. Putin personal a creat partide şi 20 de instituții media prin care încearcă să țină acest stat în zona sa de influență. Trebuie să facem mai mult și fac apel pe această cale către cetățenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influența Moscovei”, a declarat Eugen Tomac.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU