(VIDEO) „Lăcomie fără margini!”: Cum a plecat Dodon cu tot peștele din iazul reședinței de la Condrița

2002
0
Sursa SCREENSHOT: YouTube / Renato Usatîi

Ex-președintele Igor Dodon nu s-a mulțumit să plece din funcție golind beciul vilei prezidențiale de la Condrița de toate butoaiele cu vin, rezervele de murături și tușonkă (carne la borcan – n.red.), cu care s-a lăudat jurnaliștilor pe parcursul mandatului său. Liderul socialiștilor a dispus și urmărit personal să fie prins tot peștele din iazul artificial săpat pe teritoriul reședinței de la Condrița. Acest fapt reiese dintr-o înregistrare făcută publică de Renato Usatîi, liderul blocului electoral care-i poartă numele, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei întâlniri cu mai mulți bloggeri.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În înregistrarea video care ar fi fost făcută de Dodon însuși se aude vocea fostului șef de stat, poruncindu-i unui bărbat să prindă fiecare pește, chiar și pe cel care a sărit din plasă.

„Vitea, sai pe pân’ce (burtă – n.red.) după dânsul (pește – n.red.). Davai, davai (hai, hai – n.red.), ia-l repede!”, insistă vocea de după cadru, care seamănă izbitor cu cea a lui Igor Dodon.

„Lăcomia lui Dodon nu are margini”, mai spune Renato Usatîi, potrivit căruia fostul președinte ar fi luat de la Condrița și un vas de WC japonez, cu încălzire, dăruit de un ambasador.

Igor Dodon, care a pierdut alegerile prezidențiale în favoarea Maiei Sandu, a anunțat despre faptul că a părăsit vila de la Condrița în seara zilei de 1 decembrie 2020. Atunci, el afirma că în această reședință prezidențială nu s-ar fi făcut nicio investiție pe parcursul mandatului său.

Totodată, „Ziarul de Gardă” a dezvăluit că, numai oficial, în mai 2017, Direcția Generală pentru Administrarea Clădirilor Guvernului a organizat un concurs de oferte, alocând 197 de mii de lei (sumă fără TVA) pentru reparația podelelor casei de odihnă din Condrița. Neoficial, în vilă au avut loc lucrări de renovare mult mai costisitoare, despre care autoritățile strângeau din umeri atunci când erau întrebate.

Teritoriul reședinței prezidențiale de la Condrița se întinde pe o suprafață de 507 ha de pădure îngrădită, pe care, conform datelor de la Cadastru, sunt amplasate șapte construcții, inclusiv iazul, dar și o fermă de animale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE