Frumusețea satelor, surprinsă în filmul „Floarea vieții”

447
0
Echipa de producție a filmului documentar „Floarea vieții”

Un grup de cineaști efectuează expediții prin sate aflate pe malul drept și pe cel stâng al Nistrului, pentru a căuta, a descoperi și a filma elemente de decor ce împodobesc casele de la țară. Materialul adunat va fi folosit pentru turnarea filmului documentar „Floarea vieții”.

Proiectul este realizat de PNUD Moldova, Asociația Obștească Uniunea Cineaștilor din Republica Moldova, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în cadrul programului „Poduri de încredere peste Nistru”. Din echipa de producție fac parte Victor Gălușcă și Diana Vlas (regizori), Constantin Coadă, Lucian Spătaru, precum și cunoscutul muzeograf Varvara Buzilă. Producător al documentarului este Virgiliu Mărgineanu.

Ne concentrăm pe elementele de decor, punem în evidență necesitatea și obișnuința oamenilor de a înfrumuseța spațiul în care locuiesc. Filmul va fi din trei părți. În prima parte prezentăm garduri și porți, în partea a doua – casele oamenilor, iar în a treia – interiorul caselor. Filmăm pe ambele maluri ale Nistrului. Avem 30 de zile de filmări, e un proiect amplu”, a declarat pentru GAZETA de Chișinău regizorul Victor Gălușcă.

După multe drumuri prin localitățile republicii, în toate cele patru vânturi ale ei, pentru a căuta și releva creații vechi și mai noi în domeniul decorului, vom putea să aflăm cât de mult ne asumăm din moștenirea culturală și cum facilităm accesul tinerilor la înțelegerea acestui patrimoniu”, subliniază Varvara Buzilă.

Filmul „Floarea vieții” va fi gata în noiembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here