Pictorul Igor Vieru, omagiat la Muzeul Național de Literatură

233
0

Volumul „Igor Vieru” de Roland Vieru, apărut la editura Cartier în 2021, a fost lansat miercuri, 16 iunie, la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” (MNL). Întâlnirea cu genericul „Igor Vieru: opt portrete și un album” a fost organizată de MNL în parteneriat cu Editura Cartier și Institutul pentru Inițiative Culturale și Educaționale. Despre maestrul Igor Vieru și fiul lui, pictorul Roland Vieru, au vorbit Emilia Vieru, Vitalie Coroban, Florina Breazu, Vasile Malanețchi, discuția fiind moderată de Maria Șleahtițchi.

A fost vernisată de asemenea și o expoziție de portrete din Colecția de artă plastică a Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”. „Expoziția include portrete ale scriitorilor Ion Creangă, Vasile Alecsandri, Pavel Boțu, Vasile Coroban, Iacob Cutcovețchi, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Alexei Mateevici, Grigore Vieru, toate realizate de Igor Vieru”, a spus pentru GAZETA de Chișinău Maria Șleahtițchi, director al MNL, invitându-i pe cei pasionați de artă să vadă tablourile expuse și anunțându-ne că în fiecare miercuri vor mai avea loc la muzeu acțiuni culturale, dezbateri pe teme istorice și actuale.

Proiectul Miercurile literare a fost lansat pe 9 iunie 2021, cu dezbaterea „Drept și literatură: Constantin Stere”, la care au participat scriitorul Vladimir Beșleagă, dr. în drept Teodor Papuc, studenți de la Facultatea de Drept a Universității de Stat din R. Moldova.

Amintim că noul sediu al MNL se află pe strada Alexei Mateevici, nr. 79, Casa Pronin. Sunteți bine-veniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here