Eugen Doga: „Îmi doresc să ne simțim europeni nu doar din punct de vedere geografic, dar și spiritual”

206
0

Maestrul Eugen Doga a compus o piesă dedicată Uniunii Europene – „Odă Europei”. Noua creație muzicală a marelui compozitor a fost lansată de curând la Palatul Republicii. Versurile sunt semnate de Ianoș Țurcanu. Piesa corală „Odă Europei” a fost interpretată în premieră absolută de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale (director artistic și prim-dirijor, Mihail Agafiță) și de Capela Corală Academică „Doina”. 

Așa cum le dorim noi oamenilor o viață fericită, tare aș vrea să-i doresc o soartă fericită acestei piese, fiindcă țin foarte mult la ea, dar și la Europa. Și îmi doresc să intrăm liber și să ne simțim într-adevăr europeni, din punct de vedere geografic și spiritual”, subliniază maestrul Eugen Doga.

Lansarea noii creații a avut loc pe 21 mai în cadrul unui eveniment prilejuit de transmiterea în dar Filarmonicii Naționale a unui pian de concert PETROF, o producție de marcă celebră din Cehia. La eveniment au vorbit Ambasadorul Cehiei în R. Moldova, dl Stanislav Kazecky, precum și dl Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here