Eugen Doga: „Îmi doresc să ne simțim europeni nu doar din punct de vedere geografic, dar și spiritual”

1005
0

Maestrul Eugen Doga a compus o piesă dedicată Uniunii Europene – „Odă Europei”. Noua creație muzicală a marelui compozitor a fost lansată de curând la Palatul Republicii. Versurile sunt semnate de Ianoș Țurcanu. Piesa corală „Odă Europei” a fost interpretată în premieră absolută de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale (director artistic și prim-dirijor, Mihail Agafiță) și de Capela Corală Academică „Doina”. 

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Așa cum le dorim noi oamenilor o viață fericită, tare aș vrea să-i doresc o soartă fericită acestei piese, fiindcă țin foarte mult la ea, dar și la Europa. Și îmi doresc să intrăm liber și să ne simțim într-adevăr europeni, din punct de vedere geografic și spiritual”, subliniază maestrul Eugen Doga.

Lansarea noii creații a avut loc pe 21 mai în cadrul unui eveniment prilejuit de transmiterea în dar Filarmonicii Naționale a unui pian de concert PETROF, o producție de marcă celebră din Cehia. La eveniment au vorbit Ambasadorul Cehiei în R. Moldova, dl Stanislav Kazecky, precum și dl Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT