Centenar Andrei Dmitrievici Saharov, 21 mai 1921 – 14 decembrie 1989

595
0

Fizician, unul dintre creatorii bombei cu hidrogen a Uniunii Sovietice. Laureat al Premiului Nobel pentru Pacedisident și militant pentru drepturile omului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

A protestat contra invaziei sovietice în Cehoslovacia.

Protestând împotriva invaziei sovietice din Afganistan, este exilat de către Brejnev la Gorki (în prezent Nijni Novgorod), cu domiciliu forțat.

„Durata medie a unei vieți umane este de 20000 de zile, iar o iradiere globală, de un roentgen scurtează această durată cu o săptămână. Potrivit calculelor pe care le-am făcut, fiece  megatonă explodată la testările nucleare în atmosferă curmă 10000 de vieți. Astfel, testele atomice în aer constituie o crimă directă împotriva umanității. E ca și cum ai turna, în secret, în sistemul de alimentare cu apă a unui oraș o cultură de microbi patogeni.”

A.D. Saharov, „Memorii”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE