(FOTO/VIDEO) Maia Sandu, în vizită la București: România rămâne principalul partener al cetățenilor R.Moldova, spune Klaus Iohannis

1417
0
Președinta R.Moldova, Maia Sandu, și președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni / Sursa FOTO: Facebook

După vizita sa la Strasbourg, președinta Maia Sandu a făcut marți, 20 aprilie, o escală la București, unde s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, precum și cu premierul Florin Cîțu, președinta Senatului, Anca Dragu, și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. Șefa statului anunță că a discutat la București proiectele comune de viitor între R.Moldova și România, în beneficiul cetățenilor. La rândul său, Klaus Iohannis a subliniat că România rămâne principalul partener al cetățenilor R.Moldova, evidențiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„M-am bucurat să-l revăd, de această dată la Cotroceni, pe domnul Președinte al României, Klaus Iohannis, căruia i-am mulțumit personal în numele cetățenilor noștri pentru solidaritatea și sprijinul generos oferit de România pentru lupta cu pandemia în țara noastră. Cele 204.000 de vaccinuri care deja au ajuns în Republica Moldova ne permit să vaccinăm cetățenii noștri și să fim optimiști cu privire la revenirea la normalitate”, a scris cu această ocazie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susținere pentru agenda de reforme promovată de Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral și al relațiilor privilegiate dintre cele două state, se arată într-un comunicat al Președinției Române.

Premierul român, Florin Cîțu, anunță de asemenea că a discutat cu Maia Sandu despre condițiile în care cetățenii români din Republica Moldova să aibă posibilitatea să se imunizeze împotriva COVID-19 în centre de vaccinare din România, indiferent dacă dețin sau nu domiciliu în țară.

Menționăm în acest context că până în prezent România a donat R.Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum și o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova. Toate acestea au fost convenite în cadrul vizitei pe care Klaus Ioannis a întreprins-o la Chișinău pe 29 decembrie 2020, fiind primul șef de stat cu care Maia Sandu s-a întâlnit după învestirea sa în funcția de președinte.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE