VIDEO / Maia Sandu, în plenul APCE: Moldovenii trebuie să trăiască în țară nu pentru că trebuie, ci pentru că vor

815
0
Președinta R.Moldova, Maia Sandu, la tribuna APCE

„Vrem ca cetățenii noștri să trăiască în R.Moldova nu pentru că trebuie, ci pentru că vor”, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul discursului său din plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Șefa statului a vorbit despre rolul unor alegeri libere și corecte și despre prioritățile pe care consideră că îi sunt impuse de cetățenii R.Moldova. „Schimbarea înseamnă ca moldovenii să aibă încredere în țara lor. Viziunea oamenilor pentru un viitor mai bun are la bază câteva elemente-cheie: o luptă autentică împotriva corupției, legi funcționale și un sistem judecătoresc responsabil și independent, condiții bune pentru afaceri, un mediu mai bun, infrastructură dezvoltată și sisteme de sănătate și educație de calitate. Acestea sunt prioritățile mele strategice”, a accentuat Maia Sandu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De asemenea, ea a răspuns întrebărilor ce i-au fost adresate de membrii APCE.

Discursul, la fel ca și înregistrarea completă a sesiunii de întrebări-răspunsuri în plenul APCE, le puteți vedea aici:

Amintim că Maia Sandu a fost invitată la Strasbourg pentru a participa la sesiunea de primăvară a APCE. În cadrul acestei vizite, ea s-a întâlnit cu Marija Pejčinović Burić, secretara generală a CoE, căreia spune că i-a vorbit și despre viziunea sa pentru țară și prioritățile mandatului său prezidențial în materie de stat de drept, combaterea corupției și consolidarea instituțiilor statului. De asemenea, șefa statului a anunțat că avut o „discuție fructuoasă” și cu Hendrik Daems, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

La Strasbourg, Maia Sandu s-a mai întâlnit cu Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția.

La fel, șefa statului a făcut o vizită la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE