România trimite gratuit la Chișinău încă peste 130 de mii de doze de vaccin anti-COVID

722
0

România va livra la Chișinău încă 132 de mii de doze de vaccin anti-COVID, din cele 200 de mii oferite gratuit Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul de la București, Florin Cîțu, cu puțin timp înaintea ședinței de joi, 15 aprilie, a Guvernului României. Astfel, printre actele normative care nu suportă amânare, se numără și o hotărâre privind „ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, din rezerva Ministerului Sănătății și care constă în acordarea a 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca”, a scris Cîțu pe Facebook.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Menționăm, în acest context, și o altă donație – 300 de concentratoare de oxigen – din partea Germaniei.

„Echipamentele, oferite cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei și livrate în coordonare cu Organizația Mondială a Sănătății și inițiativa Echipa Europa, au sosit de curând la Chișinău. Ele vor fi distribuite în secțiile care tratează pacienții infectați de Covid-19, mai ales pacienții internați în stare gravă. Echipamentele vor ajuta medicii din Moldova să salveze cât mai multe vieți omenești”, a anunțat președinta Maia Sandu, exprimându-și recunoștința pentru acest ajutor generos.

De asemenea, amintim că până în prezent în R.Moldova au fost livrate 70 de mii de doze de AstraZeneca, care fac parte din donația de 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID oferite de România. Alte 14.400 de doze de AstraZeneca și 24.570 de doze de Pfizer/BioNTech au venit în țară prin intermediul platformei COVAX.

Recent, Maia Sandu a anunțat că încă 100.620 de doze de Pfizer/BioNTech vor sosi prin intermediul aceleiași platforme până la sfârșitul lunii iunie, iar Moscova a confirmat disponibilitatea de a acorda R.Moldova 180 de mii de doze de Sputnik V, inclusiv 60 de mii destinate special regiunii transnistrene.

Conform datelor oficiale, până acum dată în R.Moldova au fost administrate 78665 de doze de vaccin, adică a fost imunizată în prima etapă ceva mai mult de 2% din populația țării.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE