Maia Sandu, despre un viitor guvern fără susținere parlamentară: I-am cerut lui Grosu să formeze o echipă care să facă față situației

3192
1

Premierul desemnat, Igor Grosu, va iniția miercuri, 23 martie, discuții cu fracțiunile în vederea învestirii guvernului său, iar dacă va obține votul de încredere al Legislativului, își va asuma responsabilitatea pentru toate problemele pe care poate să le soluționeze în condițiile actualei crize sanitare și economice fără un sprijin parlamentar. Declarații în acest sens a făcut în ajun, într-o emisiune la TV8, președinta Maia Sandu, care spune că decizia cu privire la formarea unui nou guvern se află acum la latitudinea deputaților. „Este clar că sprijin parlamentar nu este și nu va fi pentru un guvern responsabil. Am auzit și de la unele forțe politice că, dacă acest guvern va fi votat, atunci nu va avea sprijin politic. Dar cu siguranță acest cabinet va putea să curețe o parte dintre instituțiile statului din subordinea guvernului, să le curețe de elemente corupte. Eu am cerut premierului desemnat să formeze o echipă care să facă față în această situație dificilă”, a declarat șefa statului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Dacă propunerea sa nu va acceptată, președinta Maia Sandu se va adresa din nou Curții Constituționale, ca să decidă de această dată dacă sunt întrunite circumstanțele necesare pentru dizolvarea Parlamentului.

Maia Sandu a mai pus la îndoială viabilitatea majorității parlamentare formată de PSRM cu Partidul „Șor” și transfugii din „Pentru Moldova”, după ce deputații Petru Jardan și Denis Ulanov au fost lipsiți de imunitate, dar a negat că demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în legătură cu aceștia ar avea vreo legătură cu luptele politice. „Eu nu discut cu domnul Stoianoglo cazuri concrete. Am aflat despre venirea procurorului în Parlament în dimineața zilei de vineri (19 martie n.r.), atunci când a fost anunțată și președinta Parlamentului. Am discuții cu el, dar acestea țin de cadrul general în lupta cu corupția, de subiecte în care putem ajuta”, afirmă șefa statului.

Amintim, în acest context, că luni, 22 martie, Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea liderului interimar al PAS, Igor Grosu, la funcția de premier. În aceeași zi, Parlamentul a acceptat, inclusiv cu voturile socialiștilor, ridicarea imunității a doi deputați din Partidul „Șor”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU