Dodon a găsit încă un argument împotriva anticipatelor: Mai întâi vaccinare și după asta mai vorbim

877
0
Sursă FOTO: Știri.md

Liderul PSRM, Igor Dodon, invocă din nou criza epidemiologică provocată de COVID-19 ca motiv pentru amânarea unor alegeri anticipate. De această dată, însă, el prezintă ca argument un grafic cu dinamica numărului de contaminări cu SARS-CoV-2, care arată că R.Moldova se află în prezent la un nou apogeu al incidenței și din care ex-președintele deduce că, după o perioadă de relativă acalmie, încă un val de infectări se va produce în următoarele 2-3 luni. „În această situație, doar niște politicieni cinici, care își urmăresc propriile interese politice înguste, în detrimentul intereselor și sănătății majorității cetățenilor din țara noastră, pot cere alegeri anticipate în următoarele 3-4 luni”, susține Dodon pe pagina sa de Facebook.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În acest context, el reafirmă că e necesar un guvern „profesionist și funcțional”, care, în decurs de câteva săptămâni, să asigure inițierea imunizării în masă.

Dodon nu specifică ce guvern are în vedere, cine ar putea să-l conducă și pe susținerea căror forțe parlamentare poate miza acesta pentru realizarea obiectivelor propuse, dar declară că „numai după vaccinarea a 300-400 mii de cetățeni vom putea reveni la discuții privind scenariile politice și alegeri”.

Menționăm că, potrivit unui studiu al agenției americane Bloomberg, R.Moldova ar avea nevoie de aproape șase ani pentru a vaccina 75% din populație, dacă imunizarea se va menține în același ritm ca până acum. Conform studiului, media zilnică de administrare a vaccinului în R.Moldova este de 1.889 de doze.

Studiu Bloomberg: Vaccinarea în R.Moldova

Ultimele date ale Ministerului Sănătății de la Chișinău arată că, până sâmbătă, 20 martie, au fost vaccinate 20 494 de persoane.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE