Ambasadorul Daniel Ioniță: Moldovenii cu cetățenie română se pot vaccina împotriva COVID-19 peste Prut

1645
0
Ambasadorul României, Daniel Ioniță, la ceremonia de recepționare a vaccinului împotriva COVID-19 pe Aeroportul Internațional Chișinău / Sursă FOTO: Andrei Mardari, NewsMaker.md

Cetățenii R.Moldova care dețin și cetățenia României se pot vaccina împotriva COVID-19 peste Prut, dacă intră în categoriile aflate în etapa a doua a procesului de imunizare, care includ populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie. Pentru aceasta cetățenii români din R.Moldova trebuie să se înscrie pe Platforma Ro Vaccinare, la fel cum procedează și locuitorii României. Declarații în acest sens a făcut, într-o emisiune la TV8, ambasadorul României, Daniel Ioniță.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Ca cetățean român, poți să mergi în România. Nu se pune problema. Noi nu am închis granițele pentru cetățenii români, de fapt, pentru niciun cetățean. Sunt niște restricții de sănătate care bineînțeles că diferă de la etapă la etapă. Uneori poți fi rugat să fii în autoizolare”, spune Daniel Ioniță. „Noi oferim posibilitate tuturor românilor să se vaccineze etapizat, potrivit unor strategii bine puse la punct și care până acum chiar au funcționat”, a adăugat diplomatul.

Potrivit acestuia, la etapa a treia, în care vor fi imunizați toți doritorii și care va începe, probabil, timp de o lună, se vor putea vaccina și studenții basarabeni care învață în România.

Menționăm că în R.Moldova campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început pe 2 martie, după ce pe 27 februarie la Chișinău a sosit primul lot de 21.600 de vaccinuri AstraZeneca, din cele 200.000 de mii oferite gratuit de România. De asemenea, pe 4 martie, R.Moldova a primit primele 14.400 de doze de vaccin prin intermediul Platformei COVAX. Cu toate acestea, potrivit șefei Direcției sănătate din Primăria Chișinău, Tatiana Bucearschi, în Capitală până luni au fost vaccinați doar 754 de angajați din sistemul medical, adică 25 la sută dintre cele trei mii de persoane care activează în spitalele municipale.

Între timp, presa de la Chișinău a aflat că pe piața din R.Moldova au apărut oferte de turism medical pentru imunizare împotriva noului coronavirus în străinătate. Prețurile pentru ele variază între 600 și 1.190 de euro, iar prima ofertă de acest fel propune vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE