4 miliarde de dolari, bani europeni, cheltuiți de Lukașenko în interese personale

2529
0
Aleksandr Lukașenko

O sumă echivalentă cu aproape 4 miliarde de dolari alocată de Uniunea Europeană pentru desfășurarea unor proiecte în Belarus a fost cheltuită în interese personale de liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, acuzat de falsificarea alegerilor și instaurarea unei dictaturi în țara sa. O investigație a opoziției, difuzată de canalul de Telegram NEXTA, arată că Lukașenko deține proprietăți și folosește imobile ale statului, cel mai mare fiind „Palatul Independenței” de la Minsk, cu o suprafață de peste 50.000 m².

Pe teritoriul reședinței prezidențiale din Belarus există un heliport, piscină, saună, cramă și o grădină de iarnă.

De asemenea, Lukașenko ar avea în proprietate numeroase mașini de lux – Tesla, Audi, Maybach și Rolls-Royce, precum și un avion și mai multe elicoptere.

„Inițial, am planificat o mică prezentare a averilor lui Lukașenko. Dar, în timpul pregătirilor, am fost contactați de oameni în strânsă legătură cu schemele de corupție ale dictatorului. Ei ne-au comunicat atâtea informații, încât am fost nevoiți să rescriem complet, de câteva ori, scenariul”, scrie NEXTA, cel mai mare canal de difuzare a informațiilor despre protestele din Belarus, care are în prezent peste 1.400.000 de urmăritori.

Investigația poate fi văzută pe YouTube. Materialul jurnalistic a adunat peste 1.500.000 de vizualizări într-o zi de la apariție.

Menționăm că administrația lui Lukașenko a cerut anterior extrădarea jurnaliștilor de la NEXTA, însă a fost tratată cu refuz din partea Poloniei, acolo unde se află în prezent aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here