Fost premier, supărat pe Mariana Durleșteanu, îi sugerează să renunțe la ambiția de prim-ministru din partea PSRM

1974
1
Fostul premier, Ion Sturza
Fostul premier, Ion Sturza

Fostul premier Ion Sturza se arată foarte supărat de decizia Marianei Durleșteanu de a candida la funcția de șefă a Guvernului din partea majorității formate de PSRM cu Partidul „Șor” și gruparea de transfugi din „Pentru Moldova”, sugerându-i să se retragă. „Când cineva este prietenul inamicilor mei și al moldovenilor, Șor, Plaha și agentului de influență străină Dodon nu poate fi și prietenul meu!”, a scris Sturza într-un mesaj pe Facebook, adăugând că o asemenea persoană nu poate fi nici prietenul României, al Uniunii Europene și nici al Statelor Unite. „Simplu. Asumați-vă. Ori renunțați”, încheie Ion Sturza.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Vorbind joi despre Durleșteanu, într-un interviu la Europa Liberă, Sturza a mai arătat de ce fosta ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi ar fi dispusă să preia un guvern-marionetă votat de socialiști și reprezentanții Partidului „Șor”.

„Eu o cunosc ca pe o femeie extrem de ambițioasă și, în ultimul timp, din punct de vedere profesional, stă cam pe tușă. Pentru ambiția ei profesională de a fi, cel puțin nominalizată, dacă nu poate chiar și aleasă. Deci, sunt absolut convins că ea conștient, cu mult entuziasm a îmbrățișat inițiativa lui Dodon. Mai mult ca atât, eu cred că ea s-a autopropus într-o formă sau alta prin luările sale de atitudine extrem de ostile față de Maia Sandu personal, față de partidele de centru-dreapta din Moldova”, a declarat fostul premier.

Menționăm în acest context că, potrivit lui Corneliu Furculiță, șeful fracțiunii PSMR din Parlament, Mariana Durleșteanu și-a confirmat vineri dimineață acordul de a candida la funcția de premier din partea deputaților, „indiferent din care formațiune provin”.
Asta chiar dacă, în ajun, tot ea spunea într-o emisiune televizată că nu ar fi știut nimic despre faptul că va fi susținută de Partidul „Șor”.

Între timp, decretul prin care președinta Maia Sandu a desemnat-o repetat la funcția de prim-ministru pe Natalia Gavriliță a intrat în vigoare, fiind publicat pe site-ul Președinției. PSRM a anunțat că va ataca această decizie la Curtea Constituțională.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU