Fost premier, supărat pe Mariana Durleșteanu, îi sugerează să renunțe la ambiția de prim-ministru din partea PSRM

1003
1
Fostul premier, Ion Sturza
Fostul premier, Ion Sturza

Fostul premier Ion Sturza se arată foarte supărat de decizia Marianei Durleșteanu de a candida la funcția de șefă a Guvernului din partea majorității formate de PSRM cu Partidul „Șor” și gruparea de transfugi din „Pentru Moldova”, sugerându-i să se retragă. „Când cineva este prietenul inamicilor mei și al moldovenilor, Șor, Plaha și agentului de influență străină Dodon nu poate fi și prietenul meu!”, a scris Sturza într-un mesaj pe Facebook, adăugând că o asemenea persoană nu poate fi nici prietenul României, al Uniunii Europene și nici al Statelor Unite. „Simplu. Asumați-vă. Ori renunțați”, încheie Ion Sturza.

Vorbind joi despre Durleșteanu, într-un interviu la Europa Liberă, Sturza a mai arătat de ce fosta ministră a Finanțelor în Guvernul Greceanîi ar fi dispusă să preia un guvern-marionetă votat de socialiști și reprezentanții Partidului „Șor”.

„Eu o cunosc ca pe o femeie extrem de ambițioasă și, în ultimul timp, din punct de vedere profesional, stă cam pe tușă. Pentru ambiția ei profesională de a fi, cel puțin nominalizată, dacă nu poate chiar și aleasă. Deci, sunt absolut convins că ea conștient, cu mult entuziasm a îmbrățișat inițiativa lui Dodon. Mai mult ca atât, eu cred că ea s-a autopropus într-o formă sau alta prin luările sale de atitudine extrem de ostile față de Maia Sandu personal, față de partidele de centru-dreapta din Moldova”, a declarat fostul premier.

Menționăm în acest context că, potrivit lui Corneliu Furculiță, șeful fracțiunii PSMR din Parlament, Mariana Durleșteanu și-a confirmat vineri dimineață acordul de a candida la funcția de premier din partea deputaților, „indiferent din care formațiune provin”.
Asta chiar dacă, în ajun, tot ea spunea într-o emisiune televizată că nu ar fi știut nimic despre faptul că va fi susținută de Partidul „Șor”.

Între timp, decretul prin care președinta Maia Sandu a desemnat-o repetat la funcția de prim-ministru pe Natalia Gavriliță a intrat în vigoare, fiind publicat pe site-ul Președinției. PSRM a anunțat că va ataca această decizie la Curtea Constituțională.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here