„Șahmatistul” Igor Dodon, cercetat de ANI pentru incompatibilitate în timp ce era președinte al R. Moldova

740
0
Sursa FOTO / Captură VIDEO
Sursa FOTO / Captură VIDEO

Un fost președinte al R.Moldova este verificat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității. Este vorba despre Igor Dodon, pe care ANI nu-l numește într-un comunicat difuzat luni, însă informația cu privire la el este confirmată de purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu. Mai mult, ea oferă detalii, spunând că ar fi vorba de funcția de președinte al Federației de șah al Moldovei (FȘM), pe care Dodon a deținut-o concomitent cu cea de șef al statului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

ANI anunță că un control în privința unui ex-președinte al R. Moldova a fost pornit de către inspectorii de integritate în perioada 1-5 februarie 2021 și promite că despre rezultatele acestuia va informa ulterior opinia publică.

În schimb, Carmena Sterpu afirmă într-o postare pe Facebook că, „imediat după obținerea mandatului de șef al statului, în 2017, instituția prezidențială a solicitat ANI, printr-o adresare oficială, cu privire la existența sau inexistența stării de incompatibilitate între instituția de șef al statului și cea de președinte al FȘM”.

Această funcție, potrivit purtătoarei de cuvânt a PSRM, nu ar fi fost remunerată.

Amintim, în acest context, că Igor Dodon a fost în repetate rânduri acuzat de acte de corupție pe care le-ar fi săvârșit, inclusiv pe parcursul mandatului său de președinte al R. Moldova. Cel mai cunoscut caz are la bază o înregistrare video în care Dodon apare în timp ce fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, îi propune o pungă în care se presupune că ar fi fost o sumă impunătoare de bani. Procuratura a refuzat însă, prin intermediul șefului acesteia, Alexandr Stoianoglo, să inițieze o cercetare penală în acest caz.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE