România furnizează gratuit 6000 de tone de motorină pentru agricultorii din R. Moldova

308
0
Protestele agricultorilor din R.Moldova
Protestele agricultorilor din R.Moldova

Agricultorii din R. Moldova, afectați de secetă anul trecut, vor primi, cu titlu de ajutor umanitar gratuit, 6000 de tone de motorină din partea României. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvernul de la București, potrivit unui anunț făcut de președinta Maia Sandu. Ea îi mulțumește în mod special pentru acest gest, într-o postare pe pagina sa oficială de pe Facebook, președintelui român Klaus Iohannis.

„Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, promite Maia Sandu.

Amintim că, la sfârșitul lunii decembrie 2020, în cadrul vizitei sale oficiale la Chișinău, Klaus Iohannis a anunțat un nou pachet de sprijin pentru cetățenii R. Moldova. Pe lângă combustibilul necesar agricultorilor, ajutorul României include 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID, ajutor din partea experților români la pregătirea strategiei de vaccinare, precum și medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru cei infectați.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here