România furnizează gratuit 6000 de tone de motorină pentru agricultorii din R. Moldova

702
0
Protestele agricultorilor din R.Moldova
Protestele agricultorilor din R.Moldova

Agricultorii din R. Moldova, afectați de secetă anul trecut, vor primi, cu titlu de ajutor umanitar gratuit, 6000 de tone de motorină din partea României. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvernul de la București, potrivit unui anunț făcut de președinta Maia Sandu. Ea îi mulțumește în mod special pentru acest gest, într-o postare pe pagina sa oficială de pe Facebook, președintelui român Klaus Iohannis.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Urmează să fie implementate toate procedurile necesare ca motorina să ajungă la agricultori. Noi vom monitoriza distribuirea echitabilă a acesteia”, promite Maia Sandu.

Amintim că, la sfârșitul lunii decembrie 2020, în cadrul vizitei sale oficiale la Chișinău, Klaus Iohannis a anunțat un nou pachet de sprijin pentru cetățenii R. Moldova. Pe lângă combustibilul necesar agricultorilor, ajutorul României include 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID, ajutor din partea experților români la pregătirea strategiei de vaccinare, precum și medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru cei infectați.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT