„Cosmos în buzunar” a cucerit publicul tânăr

819
0
Secvență dintr-un spectacol audio-vizual prezentat de formația „Cosmos în buzunar”

Fondată în martie 2016, formația „Cosmos în buzunar” cucerește prin creații muzicale inedite, fiind apreciată mai cu seamă de publicul tânăr.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Pasionați de sunet și imagine

Muzica pe care o creăm îmbină mai multe genuri: cold wave, synth wave, synth pop, Electronica, IDM, ambient, progressive techno. Suntem pasionați de sunet și de extragerea acestuia din diverse instrumente muzicale electronice”, afirmă membrii acestei formații care a reușit să susțină mai multe concerte pe viu, în diverse spații, piesele fiind însoțite de proiecții ale unor imagini spectaculoase. Concertele sunt transmise și online, stârnind un val de reacții.

Pavel Olari, Laurențiu Coțaga și Adrian Roșca, membrii grupului „Cosmos în buzunar”

Cosmos în buzunar” este un proiect independent, scopul formației este nu doar interpretarea muzicii, dar și îmbinarea mai multor domenii artistice și colaborarea cu alte proiecte sau cu alți artiști, atât locali, cât și de peste hotare. Din formație fac parte Pavel Olari, Laurențiu Coțaga și Adrian Roșca, ei compun muzica și tot ei o interpretează. Spectacolele formației „Cosmos în buzunar” sunt realizate în colaborare cu artistul vizual Karen Grigorean. Tinerii muzicieni prezintă performance-uri audio-vizuale, aflându-se mereu în căutarea unor noi forme de exprimare.

Noi forme de exprimare

Dintre evoluțiile de impact amintim un concert cu public din octombrie 2020, suma obținută din vânzarea biletelor fiind donată pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Trupa a reușit de asemenea să organizeze cea de-a 2-a ediție a proiectului experimental //UNDE //. În cadrul acestei ediții, desfășurată în spațiul Artcor, muzicienii au utilizat tehnologii care au permis spectatorilor să interacționeze cu imaginile proiectate pe un ecran LED. Cu totul remarcabil a fost faptul că toată muzica a fost improvizată și creată chiar în timpul evenimentului. Artiștii vizuali Karen Grigorean și Oxana Căpățână au transformat interiorul sălii Artcor într-o adevărată poveste.

În noul an, 2021, trupa a prezentat proiectul Cosmos Factory, în colaborare cu Artcor și POT Music, cu participarea Martei Gavriliuc și a lui Ronin Terente.

Ne-am dori să înregistrăm o piesă în cosmos”

Solicitat de GAZETA de Chișinău, liderul formației Pavel Olari a menționat că cele mai rezistente piese muzicale ale trupei sunt „Wake me up”, „Despre noi”, „Spinning Barrels”, „Black holes in my brains”. La întrebarea dacă și-ar dori să zboare în spațiul cosmic, Adrian Roșca ne-a răspuns, mai în glumă, mai în serios, că ar merge să înregistreze o piesă în cosmos.

Membrii trupei au anunțat că în curând vor mai apărea și alte colaborări cu diverși artiști din Republica Moldova. „Pregătim ceva neobișnuit”, ne-a spus Pavel Olari, mărturisind că sunt în lucru câteva piese noi. Melomanii așteaptă reprezentațiile ingenioase ale trupei „Cosmos în buzunar” care ne deschide o perspectivă spre muzica viitorului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here