Gavriliță are un program de guvernare pentru care deputaților din PSRM-Șor „nu li se va ridica mâna” să voteze

1215
0
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță
Premierul desemnat, Natalia Gavriliță / Sursa FOTO: IPN

Premierul desemnat, Natalia Gavriliță, se arată convinsă că deputaților PSRM și celor din gruparea „Șor – Pentru Moldova” nu li se va ridica mâna ca să voteze învestirea unui guvern propus de ea, atunci când vor vedea programul de guvernare. „Noi venim cu un program care intră în conflict direct cu felul în care politicienii corupți văd rolul statului”, a declarat ea, într-un interviu pentru IPN. Gavriliță susține că nu e deloc deranjată de „situația ciudată” în care propriii ei colegi de partid refuză să îi acorde votul de încredere în Parlament, ba mai mult, promovează ideea alegerilor anticipate, însă nu exclude că s-ar putea găsi o majoritate de deputați care „se țin de funcții și sunt într-atât de disperați, încât pot să voteze chiar și un guvern bun”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„De asta eu am o abordare foarte serioasă față de acest proces și merg în Parlament cu o echipă profesionistă și un program bine lucrat. Luăm în calcul scenariul ca acest guvern să fie votat de acest parlament, dar miza este să pregătim votarea acestui guvern în următorul parlament, un parlament actualizat, mai curat și mai legitim”, a accentuat Natalia Gavriliță.

Premierul desemnat a precizat că își va face luni public programul de guvernare, însă a evitat să dea numele celor pe care îi va propune în funcții de miniștri.

Întrebat despre componența viitorului guvern, Igor Grosu, președintele interimar al PAS, s-a limitat să spună că în echipa Nataliei Gavriliță se vor regăsi foști miniștri din Guvernul Sandu și membri cunoscuți ai formațiunii sale. Pe de altă parte, presa de la Chișinău a publicat vineri un șir de nume care, potrivit unor surse bine informate, ar urmă să fie propuse ca miniștri. Astfel, la Justiție va fi desemnat Sergiu Litvinenco, la Externe – Mihai Popșoi, la Sănătate – Ala Nemerenco, la Interne – Ana Revenco, la Economie – Andrei Spînu, iar la Educație va fi propus Anatol Topală, transmite TV8.

Menționăm că, anterior, fruntașii PAS anunțau că Natalia Gavriliță ar urma să se prezinte cu programul și echipa sa guvernamentală în Parlament luni, însă data ședinței nu a fost confirmată deocamdată printr-o decizie oficială a Biroului permanent al legislativului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE