Maia Sandu pleacă la Paris, într-o vizită oficială

336
0
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu se va afla pe 3 și 4 februarie într-o vizită la Paris, unde se va întâlni cu Emmanuel Macron. Ea își dorește să dea un nou impuls relațiilor politice, economice și culturale ale R.Moldova cu Franța, se arată într-un comunicat al Președinției. Șefa statului mai are programate discuții cu Gérard Larcher, președinte al Senatului (camera superioară a Parlamentului francez – n.red.), Richard Ferrand, șef al Adunării Naționale, Jean-Yves Le Drian, ministru pentru Europa și Afaceri Externe, Amélie de Montchalin, ministru pentru Transformare și Serviciu Public, precum și cu Louise Mushikiwabo, secretar general al Francofoniei.

De asemenea, Maia Sandu se va întâlni cu conducerea MEDEF, cea mai mare asociație patronală din Franța, și cu reprezentanți ai businessului francez.

Din delegația oficială condusă de Maia Sandu în Franța vor mai face parte Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe, Sorina Ștefîrță, consilier pentru comunicare publică, și Vasile Popa, șef-adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat.

Menționăm că aceasta este cea de a treia vizită oficială întreprinsă de Maia Sandu în străinătate, de la învestirea sa în funcția de președintă a R.Moldova, pe 24 decembrie 2020. Primele două vizite ea le-a făcut la Kiev și Bruxelles. De asemenea, ea s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Maia Sandu a mai beneficiat la începutul mandatului său de vizita la Chișinău a președintelui României, Klaus Iohannis.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here