Opinii: Unde țintește „Partidul Schimbării” anunțat de Ștefan Gligor

1346
0
Ștefan Gligor
Ștefan Gligor

Noul proiect politic, cu denumirea „Partidul Schimbării”, a cărui înființare a anunțat-o joi avocatul și comentatorul politic Ștefan Gligor, ar urma să ocupe locul ce ar fi lăsat liber de Platforma DA, presupune jurnalistul Dumitru Ciorici. Pe de altă parte, directorul comunității WatchDog.md, Valeriu Pașa, spune că noua formațiune țintește un alt electorat. El este convins că „Partidul Schimbării” are suficiente șanse să atragă voturi pe centrul eșichierului politic din R. Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Nu-i este exclus să vedem replici dure între cele două părți (Ștefan Gligor și Andrei Năstase – n.red.) în următoarea perioadă”, comentează pe canalul său de Telegram Dumitru Ciorici, întrucât asemenea controverse s-au produs deja în campania pentru alegerile prezidențiale.

La rândul său, Pașa consideră că este firesc ca o nouă forță politică să înlocuiască majoritatea partidelor existente astăzi în Parlament. „Dar, din mesajul pe care îl lansează, eu percep acest proiect ca pe unul centrist – care vine nici pe stânga, nici pe dreapta, face apel la o consolidare a societății, dă la o parte discuțiile geopolitice, identitare, pe care nu le ungi pe pâine și nu le pui în buzunar”, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău” Valeriu Pașa, fost coleg la WatchDog.md cu proaspătul consilier prezidențial pentru energetică și totodată, cofondator al „Partidului Schimbării”, Sergiu Tofilat.

Tofilat a declarat, de altfel, într-o conferința de presă, că a informat-o pe președinta Maia Sandu despre intenția sa de a intra în politică. „Implicarea mea într-un proiect politic nu este interzisă de lege, fiecare dintre noi are dreptul să aleagă, să fie ales. Eu personal mă conduc, în primul rând, de interesul public”, a spus Tofilat. Iar Ștefan Gligor a afirmat că urmărește să contribuie, cu ajutorul viitorului său partid, la „schimbarea elitelor corupte și solidarizarea societății în jurul unui concept de bună guvernare a Republicii Moldova”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT