Opinii: Unde țintește „Partidul Schimbării” anunțat de Ștefan Gligor

1633
0
Ștefan Gligor
Ștefan Gligor

Noul proiect politic, cu denumirea „Partidul Schimbării”, a cărui înființare a anunțat-o joi avocatul și comentatorul politic Ștefan Gligor, ar urma să ocupe locul ce ar fi lăsat liber de Platforma DA, presupune jurnalistul Dumitru Ciorici. Pe de altă parte, directorul comunității WatchDog.md, Valeriu Pașa, spune că noua formațiune țintește un alt electorat. El este convins că „Partidul Schimbării” are suficiente șanse să atragă voturi pe centrul eșichierului politic din R. Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Nu-i este exclus să vedem replici dure între cele două părți (Ștefan Gligor și Andrei Năstase – n.red.) în următoarea perioadă”, comentează pe canalul său de Telegram Dumitru Ciorici, întrucât asemenea controverse s-au produs deja în campania pentru alegerile prezidențiale.

La rândul său, Pașa consideră că este firesc ca o nouă forță politică să înlocuiască majoritatea partidelor existente astăzi în Parlament. „Dar, din mesajul pe care îl lansează, eu percep acest proiect ca pe unul centrist – care vine nici pe stânga, nici pe dreapta, face apel la o consolidare a societății, dă la o parte discuțiile geopolitice, identitare, pe care nu le ungi pe pâine și nu le pui în buzunar”, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău” Valeriu Pașa, fost coleg la WatchDog.md cu proaspătul consilier prezidențial pentru energetică și totodată, cofondator al „Partidului Schimbării”, Sergiu Tofilat.

Tofilat a declarat, de altfel, într-o conferința de presă, că a informat-o pe președinta Maia Sandu despre intenția sa de a intra în politică. „Implicarea mea într-un proiect politic nu este interzisă de lege, fiecare dintre noi are dreptul să aleagă, să fie ales. Eu personal mă conduc, în primul rând, de interesul public”, a spus Tofilat. Iar Ștefan Gligor a afirmat că urmărește să contribuie, cu ajutorul viitorului său partid, la „schimbarea elitelor corupte și solidarizarea societății în jurul unui concept de bună guvernare a Republicii Moldova”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE