Discuții la Chișinău cu privire la termenele de livrare a donației de vaccin anti-Covid din România

246
0
Discuții cu privire la vaccinul anti-Covid din România

O delegație a României, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță și secretarul de stat din Ministerul Sănătății de la București, Andrei Baciu, a discutat joi, în detaliu, cu autoritățile de la Chișinău pașii de natură tehnică și juridică care trebuie parcurși, astfel încât donația de vaccin anti-Covid anunțată de președintele Klaus Iohannis să poată fi livrată eficient și în cele mai bune condiții Republicii Moldova. Subiectul a fost abordat în cadrul unor întâlniri pe care partea română le-a avut cu delegații conduse de Ala Nemerenco, consilier prezidențial în domeniul sănătății, Tatiana Zatîc, secretar de Stat la Sănătate, și Dumitru Socolan, secretar de stat la Externe, se arată într-un comunicat al Ambasadei României din R.Moldova.

Reprezentanții autorităților de la Chișinău au fost informați despre eforturile depuse până acum de România în lupta anti-Covid, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, despre aspectele logistice și organizatorice privind întregul lanț al vaccinării anti-Covid, care presupun, printre altele, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare, administrarea dozelor de vaccin, trasabilitatea loturilor de vaccin și monitorizarea atentă a tuturor aspectelor legate de acest proces.

Amintim că, în cadrul vizitei sale oficiale la Chișinău, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România a pregătit un nou pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova – pachet care se referă inclusiv la susținerea procesului de vaccinare anti-Covid prin furnizarea a până la 200 de mii de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău, la etapa imediat următoare, a unei echipe de experți români, care să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. România va mai furniza în R.Moldova, așa cum a mai făcut-o, medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here