Discuții la Chișinău cu privire la termenele de livrare a donației de vaccin anti-Covid din România

688
0
Discuții cu privire la vaccinul anti-Covid din România

O delegație a României, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță și secretarul de stat din Ministerul Sănătății de la București, Andrei Baciu, a discutat joi, în detaliu, cu autoritățile de la Chișinău pașii de natură tehnică și juridică care trebuie parcurși, astfel încât donația de vaccin anti-Covid anunțată de președintele Klaus Iohannis să poată fi livrată eficient și în cele mai bune condiții Republicii Moldova. Subiectul a fost abordat în cadrul unor întâlniri pe care partea română le-a avut cu delegații conduse de Ala Nemerenco, consilier prezidențial în domeniul sănătății, Tatiana Zatîc, secretar de Stat la Sănătate, și Dumitru Socolan, secretar de stat la Externe, se arată într-un comunicat al Ambasadei României din R.Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Reprezentanții autorităților de la Chișinău au fost informați despre eforturile depuse până acum de România în lupta anti-Covid, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, despre aspectele logistice și organizatorice privind întregul lanț al vaccinării anti-Covid, care presupun, printre altele, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare, administrarea dozelor de vaccin, trasabilitatea loturilor de vaccin și monitorizarea atentă a tuturor aspectelor legate de acest proces.

Amintim că, în cadrul vizitei sale oficiale la Chișinău, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România a pregătit un nou pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova – pachet care se referă inclusiv la susținerea procesului de vaccinare anti-Covid prin furnizarea a până la 200 de mii de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău, la etapa imediat următoare, a unei echipe de experți români, care să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. România va mai furniza în R.Moldova, așa cum a mai făcut-o, medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE