Discuții la Chișinău cu privire la termenele de livrare a donației de vaccin anti-Covid din România

464
0
Discuții cu privire la vaccinul anti-Covid din România

O delegație a României, condusă de ambasadorul Daniel Ioniță și secretarul de stat din Ministerul Sănătății de la București, Andrei Baciu, a discutat joi, în detaliu, cu autoritățile de la Chișinău pașii de natură tehnică și juridică care trebuie parcurși, astfel încât donația de vaccin anti-Covid anunțată de președintele Klaus Iohannis să poată fi livrată eficient și în cele mai bune condiții Republicii Moldova. Subiectul a fost abordat în cadrul unor întâlniri pe care partea română le-a avut cu delegații conduse de Ala Nemerenco, consilier prezidențial în domeniul sănătății, Tatiana Zatîc, secretar de Stat la Sănătate, și Dumitru Socolan, secretar de stat la Externe, se arată într-un comunicat al Ambasadei României din R.Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Reprezentanții autorităților de la Chișinău au fost informați despre eforturile depuse până acum de România în lupta anti-Covid, potrivit Strategiei naționale de vaccinare, despre aspectele logistice și organizatorice privind întregul lanț al vaccinării anti-Covid, care presupun, printre altele, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare, administrarea dozelor de vaccin, trasabilitatea loturilor de vaccin și monitorizarea atentă a tuturor aspectelor legate de acest proces.

Amintim că, în cadrul vizitei sale oficiale la Chișinău, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România a pregătit un nou pachet de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova – pachet care se referă inclusiv la susținerea procesului de vaccinare anti-Covid prin furnizarea a până la 200 de mii de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău, la etapa imediat următoare, a unei echipe de experți români, care să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. România va mai furniza în R.Moldova, așa cum a mai făcut-o, medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților cu COVID-19.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT