Cu o singură excepție, partidele parlamentare lasă loc votului pentru un Guvern de sacrificiu

1020
0
Maia Sandu și Natalia Gavriliță

Un singur partid își reafirmă ferm angajamentul pentru alegeri anticipate, după desemnarea Nataliei Gavriliță în calitate de candidat la funcția de premier. „Problema acestei țări nu este un guvern, oricât de profesionist ar fi, problema acestei țări este cel mai corupt Parlament din istoria tării, care nu va lăsa ca acest guvern să funcționeze”, a declarat Aurica Jardan, purtătoarea de cuvânt a PAS, potrivit căreia foștii colegi de partid ai Maiei Sandu nu vor vota niciun guvern propus în actuala componență a Parlamentului. Reprezentanții celorlalte fracțiuni din legislativ invocă însă criza economică și socială și lasă loc unei decizii care ar permite învestirea unui guvern format de candidata președintei Maia Sandu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Liderul PSRM, Igor Dodon, e bucuros că șefa statului „și-a amintit despre obligațiile constituționale” și spune că partidul său va decide la sfârșitul săptămânii cum va proceda. La fel și Platforma „Pentru Moldova” a Partidului „Șor” și grupului de deputați transfugi afirmă că are nevoie de „explicații suplimentare” și că va adopta o poziție „în cel mai apropiat timp”. Iar Pavel Filip, președintele PDM, așteaptă mai întâi să se întâlnească neapărat atât cu Gavriliță, cât și cu Sandu „pentru a înțelege adevăratele intenții ale acestei mișcări”.

Doar Platforma DA, prin intermediul lui Alexandr Slusari, mai promite că va ține cont de faptul că propunerea Maiei Sandu este „probabil formală”, cu singurul scop al declanșării anticipatelor, dar o decizie va fi luată, oricum, luni.

Amintim că președinta Maia Sandu, care a înaintat-o miercuri pe fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță, la șefia guvernului, a reafirmat că nu-și dorește un vot în favoarea acesteia. „Acum, fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau dacă umblă cu minciuni și încearcă să pună capcane”, a accentuat șefa statului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE