Paza de stat acordată socialistului Ștefan Gațcan, subiect de anchetă la SPPS

596
0
Ștefan Gațcan

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a inițiat o serie de anchete de serviciu cu privire la acțiuni cu caracter ilegal admise în cadrul instituției pe parcursul anilor 2019-2020. Printre acestea este și decizia de „asigurare a protecției unei persoane cu funcție de demnitate publică”, fiind vorba despre paza deputatului socialist Ștefan Gațcan. Subiectul a fost abordat inclusiv în cadrul unei întâlniri pe care președinta Maia Sandu a avut-o miercuri cu angajații Serviciului.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Potrivit unui comunicat al SPPS, mai sunt, de asemenea, anchetate utilizarea în scopuri personale de către unii ofițeri a automobilelor de serviciu, însușirea unor sume bănești în schimbul combustibilului, pieselor auto și altor bunuri procurate din bugetul Serviciului, avantajarea unor agenți economici în procedurile de achiziții, favorizarea unor ofițeri de protecție, precum și înstrăinarea, contra sumei de 69 de milioane de lei, a unui teren primit de SPPS în 2017 pentru construcția apartamentelor de serviciu. SPPS anunță că va sesiza Procuratura Anticorupție în acest caz.

„Știm că, din păcate, Serviciul a fost utilizat în diferite cazuri în beneficiul unor interese înguste, nu în interes național. Știu că mulți dintre angajații SPPS sunt nemulțumiți de modul în care s-au întâmplat lucrurile, de faptul că au fost promovați oameni fără merite sau de indicațiile politice care se dădeau”, a declarat în acest context Maia Sandu. „Sper ca aceste anchete să aibă o finalitate, așa încât SPPS-ul să devină o instituție care își îndeplinește cu demnitate misiunea, iar ofițerii Serviciului să fie mândri de profesia lor, să fie priviți cu respect și încredere”, a adăugat ea.

Cu privire la Ștefan Gațcan, amintim că acesta a fost luat sub pază de ofițerii SPPS din momentul în care a revenit în R.Moldova, pe 7 iunie 2020, după ce, cu o săptămână mai devreme, plecase în străinătate în legătură cu anunțul privind plecarea sa din PSRM și aderarea la grupul „Pro Moldova”. El s-a realăturat socialiștilor în Parlament, chiar dacă, înainte de plecare, ar fi denunțat la Procuratură amenințări ce i-au fost adresate lui și familiei pentru a renunța la mandatul de deputat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here