PCCOCS a contestat decizia prin care Viorel Morari a fost pus în liberate, invocând un conflict de interese

289
0
Viorel Morari, la Judecătoria Chișinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat decizia prin care Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, a dispus săptămâna trecută eliberarea din detenție preventivă a șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari. Învinuirea invocă drept argument un conflict de interese în cazul judecătoarei Maria Tertea, cea care a respins demersul procurorilor cu privire la arestul lui Morari. Acum trei ani, sub conducerea lui Morari, PA a dispus scoaterea acestei magistrate de sub urmărire penală și clasarea dosarului în care era cercetată pentru fals în declarații, precizează PCCOCS.

Mai mult, în 2019, aceeași judecătoare a prelungit mandatul de arest în privința lui Iurie Borș, reabilitat recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în 2018 a fost persecutat, reținut, arestat, deposedat de avere și tras ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Menționăm că anume dosarul fraților Igor și Adrian Borș, coproprietari ai rețelei de benzinării „VENTO”, a stat la baza învinuirilor de exces de putere, fals în acte publice, reținere sau arestare ilegală și tragere cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate, care i-au fost prezentate lui Viorel Morari pe 19 ianuarie, atunci când a fost reținut.

Morari pledează nevinovat și afirmă că dosarul i-ar fi fost intentat după ce a decis să repornească cercetarea penală privind presupusa finanțare din străinătate a PSRM. Recursul procurorului împotriva încheierii judecătorului de instrucție va fi examinat miercuri, 27 ianuarie, la Curtea de Apel Chișinău.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here