PCCOCS a contestat decizia prin care Viorel Morari a fost pus în liberate, invocând un conflict de interese

385
0
Viorel Morari, la Judecătoria Chișinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat decizia prin care Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, a dispus săptămâna trecută eliberarea din detenție preventivă a șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari. Învinuirea invocă drept argument un conflict de interese în cazul judecătoarei Maria Tertea, cea care a respins demersul procurorilor cu privire la arestul lui Morari. Acum trei ani, sub conducerea lui Morari, PA a dispus scoaterea acestei magistrate de sub urmărire penală și clasarea dosarului în care era cercetată pentru fals în declarații, precizează PCCOCS.

Mai mult, în 2019, aceeași judecătoare a prelungit mandatul de arest în privința lui Iurie Borș, reabilitat recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în 2018 a fost persecutat, reținut, arestat, deposedat de avere și tras ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Menționăm că anume dosarul fraților Igor și Adrian Borș, coproprietari ai rețelei de benzinării „VENTO”, a stat la baza învinuirilor de exces de putere, fals în acte publice, reținere sau arestare ilegală și tragere cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate, care i-au fost prezentate lui Viorel Morari pe 19 ianuarie, atunci când a fost reținut.

Morari pledează nevinovat și afirmă că dosarul i-ar fi fost intentat după ce a decis să repornească cercetarea penală privind presupusa finanțare din străinătate a PSRM. Recursul procurorului împotriva încheierii judecătorului de instrucție va fi examinat miercuri, 27 ianuarie, la Curtea de Apel Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here