PCCOCS a contestat decizia prin care Viorel Morari a fost pus în liberate, invocând un conflict de interese

995
0
Viorel Morari, la Judecătoria Chișinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat decizia prin care Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, a dispus săptămâna trecută eliberarea din detenție preventivă a șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari. Învinuirea invocă drept argument un conflict de interese în cazul judecătoarei Maria Tertea, cea care a respins demersul procurorilor cu privire la arestul lui Morari. Acum trei ani, sub conducerea lui Morari, PA a dispus scoaterea acestei magistrate de sub urmărire penală și clasarea dosarului în care era cercetată pentru fals în declarații, precizează PCCOCS.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mai mult, în 2019, aceeași judecătoare a prelungit mandatul de arest în privința lui Iurie Borș, reabilitat recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în 2018 a fost persecutat, reținut, arestat, deposedat de avere și tras ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Menționăm că anume dosarul fraților Igor și Adrian Borș, coproprietari ai rețelei de benzinării „VENTO”, a stat la baza învinuirilor de exces de putere, fals în acte publice, reținere sau arestare ilegală și tragere cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate, care i-au fost prezentate lui Viorel Morari pe 19 ianuarie, atunci când a fost reținut.

Morari pledează nevinovat și afirmă că dosarul i-ar fi fost intentat după ce a decis să repornească cercetarea penală privind presupusa finanțare din străinătate a PSRM. Recursul procurorului împotriva încheierii judecătorului de instrucție va fi examinat miercuri, 27 ianuarie, la Curtea de Apel Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE