PCCOCS a contestat decizia prin care Viorel Morari a fost pus în liberate, invocând un conflict de interese

756
0
Viorel Morari, la Judecătoria Chișinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat decizia prin care Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, a dispus săptămâna trecută eliberarea din detenție preventivă a șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari. Învinuirea invocă drept argument un conflict de interese în cazul judecătoarei Maria Tertea, cea care a respins demersul procurorilor cu privire la arestul lui Morari. Acum trei ani, sub conducerea lui Morari, PA a dispus scoaterea acestei magistrate de sub urmărire penală și clasarea dosarului în care era cercetată pentru fals în declarații, precizează PCCOCS.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Mai mult, în 2019, aceeași judecătoare a prelungit mandatul de arest în privința lui Iurie Borș, reabilitat recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în 2018 a fost persecutat, reținut, arestat, deposedat de avere și tras ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Menționăm că anume dosarul fraților Igor și Adrian Borș, coproprietari ai rețelei de benzinării „VENTO”, a stat la baza învinuirilor de exces de putere, fals în acte publice, reținere sau arestare ilegală și tragere cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate, care i-au fost prezentate lui Viorel Morari pe 19 ianuarie, atunci când a fost reținut.

Morari pledează nevinovat și afirmă că dosarul i-ar fi fost intentat după ce a decis să repornească cercetarea penală privind presupusa finanțare din străinătate a PSRM. Recursul procurorului împotriva încheierii judecătorului de instrucție va fi examinat miercuri, 27 ianuarie, la Curtea de Apel Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT