Consiliul Suprem de Securitate are o nouă componență. Membrii acestuia trebuie să cunoască limba română

1067
0
Președinția R.Moldova

Președinta Maia Sandu a semnat luni, 25 ianuarie, decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate (CSS). În componența acestuia vor intra, din oficiu, președintele Parlamentului, premierul, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Informații și Securitate, procurorul general, precum și guvernatorul Băncii Naționale. De asemenea, șefa statului a completat Consiliul cu încă 11 persoane.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT
Decret privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate
Decret privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate
Decret privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate
Decret privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate

Menționăm că, în ajun, Maia Sandu a modificat și Regulamentul CSS, stabilind criterii exacte cu privire la persoanele care pot deveni membri ai Consiliului. Acestea trebuie să dețină cetățenia R.Moldova, să cunoască limba română, să nu aibă antecedente penale și să se bucure de o reputație ireproșabilă. De asemenea, decretul publicat în Monitorul Oficial pe 23 ianuarie specifică faptul că membrilor CSS le poate fi acordat dreptul de acces la secretul de stat.

Decret pentru modificarea Regulamentului CSS
Decret pentru modificarea Regulamentului CSS

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here