Socialiștii să mai aștepte: Maia Sandu nu va desemna săptămâna aceasta un candidat la șefia Guvernului

856
0
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu nu va desemna până la sfârșitul acestei săptămâni niciun candidat la funcția de prim-ministru și așteaptă un angajament public din partea deputaților că cel pe care l-ar putea totuși propune mai târziu nu va fi votat în Parlament. Declarația a fost făcută de șefa statului într-o emisiune la TVR Moldova, unde a precizat că va anunța săptămâna viitoare care este următorul pas pe care ar urma să-l întreprindă pentru a face posibilă declanșarea alegerilor anticipate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Soluția pentru declanșarea alegerilor parlamentare este în Parlament”, a accentuat Maia Sandu.

Ea consideră că ideea unui Guvern anti-criză nu este o soluție viabilă, deoarece, fără sprijin politic în Legislativ, Executivul nu-și va putea onora angajamentele asumate. Iar asta în contextul în care șefa statului suspectează unele grupuri parlamentare că nu își doresc în realitate alegeri anticipate și încearcă să tergiverseze procesul, în pofida declarațiilor pe care le lansează.

De cealaltă parte, liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că formațiunea sa nu ar fi dispusă să voteze pentru învestirea unui premier propus de Maia Sandu, deoarece nu ar fi corect în raport cu susținătorii PSRM. „Pe fondul a ceea ce ea deja a spus despre Rusia, regiunea transnistreană, dacă mai obține și Guvernul, iar Executivul are mai multe atribuții decât președintele țării, va face atât de multe prostii încât vom avea nevoie de cinci ani ca să-i reparăm greșelile”, a afirmat Igor Dodon la un post de televiziune afiliat socialiștilor. Totodată, el și-a lăsat spațiu de manevră, precizând că PSRM nu a luat încă o decizie cu privire la un candidat propus de Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE