Socialiștii să mai aștepte: Maia Sandu nu va desemna săptămâna aceasta un candidat la șefia Guvernului

686
0
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu nu va desemna până la sfârșitul acestei săptămâni niciun candidat la funcția de prim-ministru și așteaptă un angajament public din partea deputaților că cel pe care l-ar putea totuși propune mai târziu nu va fi votat în Parlament. Declarația a fost făcută de șefa statului într-o emisiune la TVR Moldova, unde a precizat că va anunța săptămâna viitoare care este următorul pas pe care ar urma să-l întreprindă pentru a face posibilă declanșarea alegerilor anticipate.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Soluția pentru declanșarea alegerilor parlamentare este în Parlament”, a accentuat Maia Sandu.

Ea consideră că ideea unui Guvern anti-criză nu este o soluție viabilă, deoarece, fără sprijin politic în Legislativ, Executivul nu-și va putea onora angajamentele asumate. Iar asta în contextul în care șefa statului suspectează unele grupuri parlamentare că nu își doresc în realitate alegeri anticipate și încearcă să tergiverseze procesul, în pofida declarațiilor pe care le lansează.

De cealaltă parte, liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că formațiunea sa nu ar fi dispusă să voteze pentru învestirea unui premier propus de Maia Sandu, deoarece nu ar fi corect în raport cu susținătorii PSRM. „Pe fondul a ceea ce ea deja a spus despre Rusia, regiunea transnistreană, dacă mai obține și Guvernul, iar Executivul are mai multe atribuții decât președintele țării, va face atât de multe prostii încât vom avea nevoie de cinci ani ca să-i reparăm greșelile”, a afirmat Igor Dodon la un post de televiziune afiliat socialiștilor. Totodată, el și-a lăsat spațiu de manevră, precizând că PSRM nu a luat încă o decizie cu privire la un candidat propus de Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT