Citiți în noua ediția a GAZETEI de Chișinău

809
0
În această ediție a săptămânalului „Gazeta de Chișinău” citiți articolul „Comunista din Bălţata şi dosarul de 15 ani”.
 
Aflați cum Olga Coronciuc, fostă primăriţă şi actuală consilieră a satului Bălţata din raionul Criuleni, continuă să activeze cu succes în administrația publică locală, în pofida faptului că este învinuită într-un dosar penal intentat cu 15 ani în urmă pentru organizarea migraţiei ilegale şi escrocherii în proporţii deosebit de mari, care se află pe rol la Judecătoria Chişinău de 11 ani. În tot acest timp cât justiţia se chinuie să descâlcească dosarul pornit încă în 2006, Olga Coronciuc care a rămas fidelă Partidului Comuniştilor a deţinut două mandate de primar la Bălţata, a născut câţiva copii şi s-a mai ales cu cel puţin încă 20 de dosare penale. Iar procurorii şi poliţiştii care i-au investigat pretinsele infracţiuni, fie că au avansat în grad, fie că au ajuns ei înşişi pe banca acuzaţilor.
 
În articolul „Moldova invizibilă” citiți cum 33 de tineri cu diferite grade de dizabilitate, mintale și locomotorii, din localitățile raionului Criuleni, care au fost întotdeauna tutelați, și-au găsit un loc de muncă în funcție de capacitățile lor. 95% din părinți erau sceptici și nu credeau că viața copiilor lor maturi, cu dizabilități, poate fi alta.
 
În pagina 13 citiți de ce nu se deschid toate instituțiile de cultură pentru spectatori?
 
„Afectate puternic de pandemia de coronavirus, care i-a lăsat fără surse de venit deoarece le-au fost interzise spectacolele cu public, instituțiile teatral-concertistice au ajuns în imposibilitatea de a-și plăti facturile pentru energia termică. Sala cu Orgă a pierdut 700.000 de lei, Teatrul Republican „Luceafărul” n-are bani pentru plata utilităților, iar Teatrul Național „Mihai Eminescu” nu-și poate restaura edificiul.”
 
„O nouă grădiniță renovată din banii poporului român” este titlul reportajului din pagina 2.
 
După 27 de ani de stagnare, Grădinița de Copii „Ion Creangă” din comuna Băcioi s-a redeschis pentru 160 de preșcolari.
 
La pagina CULTURĂ citiți interviul „«Cum să rușinezi moartea» e o carte autobiografică” realizat de Irina Nechit cu Maria Mocanu, folcloristă, cercetător științific, interpretă de muzică folk, redactor radio și TV.
 
Din interviu: „Mamei i-am citit cartea, s-a bucurat foarte mult și, în concluzie, a zis: „Eu mă voi trece, da lumea care vine las-să știe ce-a fost odinioară”.
 
În pagina 11 aflați cum locotenent-colonelul Alexandr Railean circulă de patru ani cu bicicleta. Din 2016 până acum, a parcurs peste 30 de mii de kilometri prin republică și peste hotare.
 
Pentru o bună dispoziție, deschideți pagina „Satiră și umor”. Acolo vă veți delecta cu epigrame, aforisme, proză scurtă umoristică.
 
Lectură plăcută!

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE