Andrei Sârbu aduce lumina în sufletele noastre

1248
0
Antonina Sârbu la inaugurarea expoziției lui Andrei Sârbu „Metaforme”

Andrei Sârbu ar fi împlinit, în decembrie curent, 70 de ani. Cu acest prilej, la Centrul Expozițional „C. Brâncuși” a fost inaugurată expoziția sa personală „Metaforme”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul evenimentului a fost lansată și cartea de memorii „Atelierul din Strada Patrice” (Editura Arc), scrisă de Antonina Sârbu, scriitoare, jurnalistă, soţia cunoscutului pictor.

„Calea spre lumină Andrei şi-a curăţit-o singur, el și-a curăţit acest drum prin suferinţă. A ajuns în pictura lui să simtă lumina. El a lucrat cu lumină şi culoare. Am scris cartea de amintiri pentru a-i ajuta pe oameni să înţeleagă cum a fost posibil ca în timpul Uniunii Sovietice să existe un om, un artist, care în nişte subsoluri umede, pline de mucegai, a putut să creeze o operă care fascinează şi în acest secol”, a spus la vernisaj Antonina Sârbu.

Admirația față de opera și personalitatea artistului și-au exprimat-o Lică Sainciuc, Andrei Mudrea, Sergiu Plămădeală, Victoria Melnic.

„Aceste lucrări nu sunt făcute acum, nici la sfârşitul secolului 20, nici la începutul secolului 21. Aceste lucrări sunt din viitor. Andrei Sârbu ne-a lăsat un mare patrimoniu, capodopere adevărate”, subliniază Dumitru Bolboceanu, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici.

Lucrările expuse sunt din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, din colecţia familiei și din unele colecţii private. Expoziția va fi deschisă până la 3 ianuarie.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE