Andrei Sârbu aduce lumina în sufletele noastre

488
0
Antonina Sârbu la inaugurarea expoziției lui Andrei Sârbu „Metaforme”

Andrei Sârbu ar fi împlinit, în decembrie curent, 70 de ani. Cu acest prilej, la Centrul Expozițional „C. Brâncuși” a fost inaugurată expoziția sa personală „Metaforme”.

În cadrul evenimentului a fost lansată și cartea de memorii „Atelierul din Strada Patrice” (Editura Arc), scrisă de Antonina Sârbu, scriitoare, jurnalistă, soţia cunoscutului pictor.

„Calea spre lumină Andrei şi-a curăţit-o singur, el și-a curăţit acest drum prin suferinţă. A ajuns în pictura lui să simtă lumina. El a lucrat cu lumină şi culoare. Am scris cartea de amintiri pentru a-i ajuta pe oameni să înţeleagă cum a fost posibil ca în timpul Uniunii Sovietice să existe un om, un artist, care în nişte subsoluri umede, pline de mucegai, a putut să creeze o operă care fascinează şi în acest secol”, a spus la vernisaj Antonina Sârbu.

Admirația față de opera și personalitatea artistului și-au exprimat-o Lică Sainciuc, Andrei Mudrea, Sergiu Plămădeală, Victoria Melnic.

„Aceste lucrări nu sunt făcute acum, nici la sfârşitul secolului 20, nici la începutul secolului 21. Aceste lucrări sunt din viitor. Andrei Sârbu ne-a lăsat un mare patrimoniu, capodopere adevărate”, subliniază Dumitru Bolboceanu, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici.

Lucrările expuse sunt din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, din colecţia familiei și din unele colecţii private. Expoziția va fi deschisă până la 3 ianuarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here