Norvegia, campioană europeană la handbal

761
0
Handball - EHF Euro Women's Handball Championship - Semi Final - Norway v Denmark - Jyske Bank Boxen, Herning, Denmark - December 18, 2020 Norway players celebrate after the match Ritzau Scanpix via REUTERS/Bo Amstrup THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK.

Reprezentativa feminină de handbal a Norvegiei a câștigat pe 20 decembrie a.c. trofeul principal la Campionatul European (EHF EURO 2020) desfășurat în Danemarca, după ce a surclasat în finală campioana en titre, selecționata Franței, scor 22-20 (14-10). Astfel, scandinavele şi-au trecut în palmares al optulea lor titlu continental, precedentul fiind adjudecat cu două ediții în urmă, în 2016, la Europenele din Suedia.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Naționala Franței are în palmares, în afară de „aurul” și „argintul” de la ultimele două ediții, încă trei complete de medalii de bronz, cucerite în 2002, 2006 şi 2016.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT