Moldova riscă să încheie anul fără ajutoare de la FMI

1030
1

Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a declarat că Republica Moldova riscă să încheie anul fără ajutoare de la Fondul Monetar Internațional din cauza „blocajului politic”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Armașu a făcut declarația miercuri, în timpul prezentării unei decizii de politică monetară, afirmând că economia afectată de criza de coronavirus mai poate fi ajutată printr-un impuls fiscal, „însă realizarea acestuia necesită surse de finanțare”.

O misiune a FMI a spus în timpul verii că Republica Moldova poate obține acces la un împrumut de 558 de milioane de dolari, timp de trei ani, dacă autoritățile îndeplinesc mai multe „condiții prealabile”, inclusiv în privința independenței Băncii Naționale, supravegherii sectorului financiar și transparenței fiscale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU