Moldova riscă să încheie anul fără ajutoare de la FMI

802
1

Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu, a declarat că Republica Moldova riscă să încheie anul fără ajutoare de la Fondul Monetar Internațional din cauza „blocajului politic”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Armașu a făcut declarația miercuri, în timpul prezentării unei decizii de politică monetară, afirmând că economia afectată de criza de coronavirus mai poate fi ajutată printr-un impuls fiscal, „însă realizarea acestuia necesită surse de finanțare”.

O misiune a FMI a spus în timpul verii că Republica Moldova poate obține acces la un împrumut de 558 de milioane de dolari, timp de trei ani, dacă autoritățile îndeplinesc mai multe „condiții prealabile”, inclusiv în privința independenței Băncii Naționale, supravegherii sectorului financiar și transparenței fiscale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

1 COMENTARIU