Inga Edu participă la o expoziție consacrată celor 75 de ani ai ONU

889
0
Inga Edu. „Visurile unui copil”

În contextul aniversării a 75-a de la înființarea ONU și a 65 de ani de la aderarea României la această organizație, Fundația „Inter-Art” din Aiud organizează expoziția universală de artă „Națiunile Unite – simbolul vieții, libertății și fericirii”, eveniment care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Acest eveniment este o premieră mondială absolută deoarece, pentru prima dată în istorie, artiști din toate cele 193 de State Membre ONU expun lucrări în cadrul unei expoziții. Din România expun lucrări 24 de artiști. În acest an, expoziția se va desfășura online, urmând să fie organizată fizic în cursul anului 2021, la sediul Organizației Națiunilor Unite.

Cu prilejul lansării expoziției în mediul online, Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a subliniat că „expoziția constituie o frescă simbolică a timpurilor noastre, creată într-un context în care avem nevoie, mai mult decât oricând, de solidaritate și înțelegere”.

Totodată, Stefan Balog, inițiatorul și curatorul expoziției, a declarat că acest proiect „definește pe deplin conceptul Fundației „Inter-Art” de a uni prin artă toate națiunile lumii”. Expoziția beneficiază de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) și al Institutului Cultural Român (ICR).

Reprezentantă a Republicii Moldova în cadrul acestei expoziții este pictorița Inga Edu, ea participă cu lucrarea „Visurile unui copil”. „Am fost invitată să particip la această amplă expoziție în perioada când mă aflam în tabăra internațională de creație „Inter-Art” de la Aiud. În lucrare e reprezentat un copil cu cartea, care este liber în toate dacă este informat, citit și are o părere a sa despre toate”, a spus pentru GAZETA de Chișinău pictorița Inga Edu.

Expoziția poate fi vizualizată pe site-ul Fundației Inter-Art Aiud, la următorul link: http://www.inter-art.ro/un2020/.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT