Solidaritate în numele artei

1221
0

După izbucnirea incendiului de la Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici”, mai multă lume, printre care artiști și persoane publice, și-a exprimat regretul în mediul online pe marginea tragicului incident. În scopul susținerii acestei instituții de cultură, soprana Valentina Naforniță a inițiat o campanie de strângere de fonduri ,,Uniți, pentru Filarmonica Națională”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Chiar dacă Valentina nu este în R. Moldova, artista a lăsat un mesaj de solidaritate pe o rețea de socializare. ,,Nu ne arde nimeni speranța! Sunt cu sufletul alături de țara mea, de cultura, de oamenii de artă, de publicul care acum stă și plânge în urma incendiului devastator care pur și simplu a spulberat Filarmonica Națională din Chișinău. Să fim solidari, să ne ajutăm, să reînviem din cenușă!”, a scris soprana pe o rețea de socializare.

După acest mesaj, Valentina Naforniță și-a îndemnat admiratorii să fie solidari cu Filarmonica de la Chișinău prin implicarea în campania de strângere de fonduri inițiată de ea.

,,Cu toții sperăm la vremuri mai bune, așteptăm cu nerăbdare și ne pregătim să revenim pe scenă alături de colegii noștri dragi și publicul cu care împărtășim frumusețea și veșnicia artei. Din păcate, pentru artiști, dar și pentru angajații Filarmonicii Naționale din Moldova ,,Serghei Lunchevici” nu mai există acel loc de întoarcere. Vă invit cu drag pe toți în aceste momente să fim uniți în susținerea viitorului culturii, sufletului societății și civilizației în cadrul Campaniei de strângere de fonduri „Uniți pentru Filarmonica Națională”, a scris Valentina Naforniță.

Artista a lăsat pe pagina ei de Facebook, sub mesajele citate anterior, modalitățile prin care oamenii de bună credință pot dona întru susținerea instituției culturale.

Soprana a mai notat că Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici” este unul dintre stâlpii de bază și o valoare de referință a culturii Republicii Moldova și că umanitatea fără artă, ca și arta fără umanitate, nu pot dura.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE