Pentru ce are nevoie Dodon de miliardele de la BNM?

1074
0
Screenshot de la conferința de presă din 24 iulie 2020
Screenshot de la conferința de presă din 24 iulie 2020

În decembrie 2019, Igor Dodon a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că vrea să scoată un miliard de dolari din rezerva BNM pentru investiții.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Noi avem trei miliarde de dolari rezerva valutară a statului. Aceste trei miliarde știți unde se află, pe cont la Washington. Tot la americani stau. Hai să luăm o parte din banii aceștia și să-i vârâm în economie. Să facem drumuri, să facem ceva să lucreze economia” a declarat Dodon.

La întâlnirea cu Igor Dodon pe 24 iulie 2020, GAZETA de Chișinău l-a întrebat pe șeful statului ce a vrut să facă cu atâția bani, scoși din Banca Națională a Moldovei.

Răspunsul este în acest video de mai jos.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT