Pentru ce are nevoie Dodon de miliardele de la BNM?

499
0
Screenshot de la conferința de presă din 24 iulie 2020
Screenshot de la conferința de presă din 24 iulie 2020

În decembrie 2019, Igor Dodon a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că vrea să scoată un miliard de dolari din rezerva BNM pentru investiții.

„Noi avem trei miliarde de dolari rezerva valutară a statului. Aceste trei miliarde știți unde se află, pe cont la Washington. Tot la americani stau. Hai să luăm o parte din banii aceștia și să-i vârâm în economie. Să facem drumuri, să facem ceva să lucreze economia” a declarat Dodon.

La întâlnirea cu Igor Dodon pe 24 iulie 2020, GAZETA de Chișinău l-a întrebat pe șeful statului ce a vrut să facă cu atâția bani, scoși din Banca Națională a Moldovei.

Răspunsul este în acest video de mai jos.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here