Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își va relua gradual activitatea

957
0

Vă comunicăm că, începând cu data de 27 iulie 2020, Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își va relua gradual activitatea pentru depunerea cererilor de obținere a documentelor de stare civilă (înregistrare primară a nașterii, înscriere naștere și căsătorie în registrele de stare civilă românești) și călătorie (pașaport electronic) doar pentru solicitanții ale căror programări au fost anulate în context COVID-19.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Solicitanții vor primi un e-mail cu data noii programări, cererile fiind reprogramate cu respectarea ordinii cronologice a anulării acestora.

În continuare, vor fi eliberate documentele de călătorie (pașapoarte electronice) și de stare civilă (certificate de naștere și de căsătorie) deja întocmite. Suplimentar acestor servicii, Secția Consulară procesează solicitări de vize aferente călătoriilor esențiale (reîntregire a familiei, situații medicale, transportatori, personal medical), precum și pentru vize de lungă durată în scop de studii, respectiv de muncă (doar pentru lucrători înalt calificați și lucrători sezonieri în agricultură), astfel:

• solicitările de vize de studii pot fi depuse doar de către persoanele care au fost admise la studii și dețin scrisoarea de acceptare la studii emisă de către Ministerul Educației și Cercetării (nu și de către cele care doresc să se înscrie la o unitate de învățământ din România sau să depună dosarul);

• solicitările de vize de muncă pentru lucrători înalt calificați trebuie însoțite de avizul eliberat de către Inspectoratul General pentru Imigrări din România, pe care este înscrisă mențiunea „Înalt calificat”, iar cele pentru lucrători sezonieri în agricultură de avizul pe care este înscrisă mențiunea „Sezonier”, precum și de un document emis de către angajator, din care să rezulte codul CAEN și să fie descrisă activitatea desfășurată în sectorul agricol.

• Celelalte tipuri de vize de muncă încă nu se procesează!

Programul de lucru cu publicul:

Cererile pentru starea civilă, pașapoarte și vize se depun de luni până vineri, între orele 8:00 și 15:00, cu pauză de masă de la 12:00 la 13:00. Eliberarea documentelor de stare civilă și a vizelor se efectuează de luni până vineri, începând cu ora 8:00 și până la ora 12:00. Pașapoartele se vor elibera între orele 13:00 și 15:00, la fel de luni până vineri.

Accesul pe teritoriul Consulatului României este permis numai în următoarele condiții:

• Purtarea obligatorie a măștii de protecție!

• Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă)!

• Menținerea distanței fizice (mai mare de 1,5 m)!

• Prezentarea email-ului cu data programării!

În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de 8 persoane, în același timp. Facem apel la responsabilitatea dvs. și vă îndemnăm să nu vă prezentați la Secția Consulară însoți de minori, tocmai pentru protejarea acestora.

Nu se permite accesul aparținătorilor/rudelor/prietenilor!

Subliniem că măsurile de protecție de mai sus sunt necesare atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului consular și sunt conforme cu normele și recomandările autorităților române și ale Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE