Ambasada României în RM vine cu precizări privind calitatea echipamentelor medicale donate de România Republicii Moldova

448
0
Medicii români care au venit să ajute Republica Moldova în combaterea pandemiei de Covid-19.

Ca urmare a unor articole și postări denigratoare, apărute în mass-media și pe rețelele de socializare din Republica Moldova, privind pretinsa calitate necorespunzătoare a echipamentelor medicale în valoare de circa 3,5 mil. Euro, donate la 7 mai 2020 de România Republicii Moldova, Ambasada României la Chișinău informează că Ministerul Sănătății al României a precizat:

• Echipamentele donate Republicii Moldova respectă toate cerințele de performanță conform standardelor în vigoare;

• Toate echipamentele donate respectă cerințele de etichetare și marcare a ambalajului, prin prevederile punctului 13 din Anexa 1 la directiva 93/42/EEC sau Anexa 1, pct. 23 din REGULAMENTUL (UE) 2017/745 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI;

• Măștile donate respectă numărul standardului european;

• Toate echipamentele donate au marcaj CE plus raport testare, declarația de conformitate CE a producătorului, Certificatul de la producător, avizul de funcționare plus anexe emise de ANMDMR pentru distribuitor.

• În urma realizării recepției echipamentelor înainte de a fi donate, nu au fost constatate deficiențe, se spune într-un comunicat de presă difuzat azi de Ambasada României în Republica Moldova.

Ambasada României în Republica Moldova regretă că ajutorul umanitar oferit la momentul oportun, cu generozitate, dezinteresat și necondiționat de poporul român cetățenilor Republicii Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 a ajuns subiect de dispute politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here