Recolte mai mici cu 25%

843
0
Imagine simbol, sursa: https://www.krcu.org/
Imagine simbol, sursa: https://www.krcu.org/

Potrivit estimărilor producătorilor agricoli, făcute publice în cadrul unei videoconferințe, convocate de premierul Chicu, în acest an recoltele vor fi mai mici cu 20-25% comparativ cu anul 2019. Ministrul agriculturii, Ion Perju, spune că deși ploile din ultima perioadă au ameliorat situația pe terenurile însămânțate și necesitățile alimentare ale statului vor fi asigurate, seceta hidrologică a afectat semănăturile pe tot teritoriul republicii și a scos în evidență necesitatea investițiilor în sisteme de irigare. Conform aprecierilor ministerului, pentru restabilirea sistemelor de irigare sunt necesare cca 135 milioane de euro.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE