Recolte mai mici cu 25%

326
0
Imagine simbol, sursa: https://www.krcu.org/
Imagine simbol, sursa: https://www.krcu.org/

Potrivit estimărilor producătorilor agricoli, făcute publice în cadrul unei videoconferințe, convocate de premierul Chicu, în acest an recoltele vor fi mai mici cu 20-25% comparativ cu anul 2019. Ministrul agriculturii, Ion Perju, spune că deși ploile din ultima perioadă au ameliorat situația pe terenurile însămânțate și necesitățile alimentare ale statului vor fi asigurate, seceta hidrologică a afectat semănăturile pe tot teritoriul republicii și a scos în evidență necesitatea investițiilor în sisteme de irigare. Conform aprecierilor ministerului, pentru restabilirea sistemelor de irigare sunt necesare cca 135 milioane de euro.

Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat.

Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt protejate de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here