Reniță prezintă probe împotriva lui Dodon

638
0
Captură video

Deputatul Reniță solicită Procuraturii Generale tragerea la răspundere a șefului statului, iar deputaților din Parlament le cere să inițieze procedura de demisie a președintelui. Iurie Reniță a prezentat luni, 18 mai, într-o conferință de presă, o secvență video cu Igor Dodon căruia i s-ar fi propus o sacoșă în care s-ar fi aflat bani de la Vladimir Plahotniuc.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Igor Dodon : Iar umblați cu culioașele?
Vlad Plahotniuc: Eu nu știu cât mi-a dat Costea.
Igor Dodon: Dați lui Costea și mâine îi va da lui Cornel, pentru că eu la cinci zbor și el trebuie să dea salariile.
Plahotniuc către Iaralov: Transmite-i lui Costea!
Plahotniuc: El trebuie să-i dea lui Cornel?
Igor Dodon: Da, ei se vor lămuri între ei”, am citat din materialul video prezentat în conferință.

Din înregistrarea video vedem că Igor Dodon refuză să ia sacoșa neagră și spune să i-o dea lui Costea (Constantin Botnari) care, la rândul său, să i-o transmită lui Cornel.

În materialul video, împreună cu Plahotniuc și Dodon, se afla și Serghei Iaralov care nu participa la discuții.

Reacția lui Igor Dodon la imaginile publicate de Reniță

„Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă”, scrie Igor Dodon pe facebook.

Dodon sugerează că imaginile sunt trucate. „Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate care au mai fost lansate în luna iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Reniță și Plahotniuc care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, atacă șeful statului.

În alt video publicat în iunie 2019, Igor Dodon spune că Rusia promite să închidă dosarele penale pe numele lui Vlad Plahotniuc după ce va fi semnat acordul de federalizare a Republicii Moldova. Atunci, Procuratura Generală a declarat că nu deschide dosar penal pe numele președintelui Republicii Moldova, deoarece prezentarea video nu întrunește elementele infracțiunii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT