În parc – da, în pădure – ba

959
0
Foto: Natalia Munteanu

Autoritățile au permis din data de 27 aprilie plimbările în parcuri, dar mențin interdicțiile privind ieșirile în păduri, terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, zone de agrement etc. Un răspuns oficial i-a fost expediat Avocatului Poporului care a solicitat stabilirea unor condiții clar definite privind aflarea în locurile publice a persoanelor, pentru evitarea aplicării unor măsuri de răspundere disproporționate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a stabilit că aflarea în parcuri este permisă, cu respectarea distanței sociale și în grupuri nu mai mari de trei persoane.

Potrivit Avocatului Poporului, aflarea în alte spații publice (păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement), cu excepția parcurilor, este în continuare restricționată. În opinia CSE, aflarea persoanelor în aceste spații continuă să prezinte un risc iminent de infectare și răspândire a virusului, iar în parcuri, nu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE