În parc – da, în pădure – ba

749
0
Foto: Natalia Munteanu

Autoritățile au permis din data de 27 aprilie plimbările în parcuri, dar mențin interdicțiile privind ieșirile în păduri, terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, zone de agrement etc. Un răspuns oficial i-a fost expediat Avocatului Poporului care a solicitat stabilirea unor condiții clar definite privind aflarea în locurile publice a persoanelor, pentru evitarea aplicării unor măsuri de răspundere disproporționate.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a stabilit că aflarea în parcuri este permisă, cu respectarea distanței sociale și în grupuri nu mai mari de trei persoane.

Potrivit Avocatului Poporului, aflarea în alte spații publice (păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement), cu excepția parcurilor, este în continuare restricționată. În opinia CSE, aflarea persoanelor în aceste spații continuă să prezinte un risc iminent de infectare și răspândire a virusului, iar în parcuri, nu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT