Coronavirus, 9 aprilie: statistici și oameni

685
0
Foto: Natalia Munteanu

Numărul de infectați cu noul virus a ajuns la 1.289 de cetățeni, iar 29 de persoane au decedat din cauza COVID-19. S-au vindecat 50 de persoane. În sistemul medical, avem 317 cazuri, printre care medici, farmaciști, asistenți medicali, paramedici, felceri și personal auxiliar, informează Ministerul Sănătății, joi, 9 aprilie.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Cei mai mulți sunt angajați ai Spitalului raional și Asistenței medicale urgente din Soroca (96 de angajați) și Glodeni – 20 de persoane. La Spitalul Clinic Republican s-au îmbolnăvit 16 angajați, iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie – 9 persoane. Dacă facem un simplu calcul aritmetic, aflăm că 27% din numărul persoanelor infectate sunt lucrători din sistemul de sănătate al Republicii Moldova.

Cele mai multe cazuri sunt la Chișinău (438); Ștefan-Vodă (177); Soroca (151); regiunea transnistreană (78) și Glodeni (53). În raioanele Șoldănești și Ceadâr-Lunga nu s-au înregistrat cazuri de coronavirus de tip nou. Ministerul Afacerilor Interne anunță că 31 de angajați sunt confirmați pozitiv cu noul virus.

Începând de vineri, 10 aprilie, va funcționa centrul de triere COVID-19 deschis la Moldexpo pentru persoanele cu suspiciune de infecție. Dacă virusul se va confirma, persoanele vor fi internate în spital. Ministerul Sănătății a anunțat că pacienții cu forme ușoare de COVID-19, care nu au alte maladii, vor fi tratați acasă sub supravegherea medicilor de familie. Aceștia au fost instruiți și s-a stabilit un protocol de tratament ce va putea fi administrat de medicii de familie.

Premierul Ion Chicu a spus într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că speră că Republica Moldova va rămâne sub previziunile Organizației Mondiale a Sănătății, care a prognozat peste 30 de mii de cazuri de infectare până la sfârșitul lunii mai.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here