Numărul îmbolnăvirilor cu infecția COVID-19 e în creștere

686
0
Imagine simbol, sursa: euractiv.com
Imagine simbol, sursa: euractiv.com

82 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate pe teritoriul Republicii Moldova, ieri, 2 aprilie, după procesarea a 332 de teste, cinci cazuri de îmbolnăviri sunt confirmate la persoanele venite din străinătate, iar 77 sunt cazuri intracomunitare.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 este de 505, 112 cazuri sunt cu suspiciune de infecție cu coronavirus, 6 decese, 25 de cazuri recuperate. În total, sunt monitorizate 32873 de cazuri.

A fost înregistrat încă un caz de deces. E vorba de o femeie de 53 de ani infectată cu COVID-19, din Ștefan-Vodă, internată în cadrul unei instituții spitalicești din capitală. Femeia suferea şi de alte maladii cronice. Numărul cazurilor de deces a ajuns la șase.

Tot astăzi, au fost externate alte două persoane tratate de COVID-19, în total, s-au tratat 25 de persoane.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îndeamnă cetăţenii să fie responsabili şi să respecte recomandările autorităţilor, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul Coronavirus: Stați acasă! Evitați la maxim posibil locurile publice; dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minim 1 m; cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați-vă temperatura corpului de trei ori pe zi; spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun; respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului); la primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT