Numărul îmbolnăvirilor cu infecția COVID-19 e în creștere

419
0
Imagine simbol, sursa: euractiv.com
Imagine simbol, sursa: euractiv.com

82 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate pe teritoriul Republicii Moldova, ieri, 2 aprilie, după procesarea a 332 de teste, cinci cazuri de îmbolnăviri sunt confirmate la persoanele venite din străinătate, iar 77 sunt cazuri intracomunitare.

Numărul total al persoanelor infectate cu COVID-19 este de 505, 112 cazuri sunt cu suspiciune de infecție cu coronavirus, 6 decese, 25 de cazuri recuperate. În total, sunt monitorizate 32873 de cazuri.

A fost înregistrat încă un caz de deces. E vorba de o femeie de 53 de ani infectată cu COVID-19, din Ștefan-Vodă, internată în cadrul unei instituții spitalicești din capitală. Femeia suferea şi de alte maladii cronice. Numărul cazurilor de deces a ajuns la șase.

Tot astăzi, au fost externate alte două persoane tratate de COVID-19, în total, s-au tratat 25 de persoane.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îndeamnă cetăţenii să fie responsabili şi să respecte recomandările autorităţilor, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul Coronavirus: Stați acasă! Evitați la maxim posibil locurile publice; dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minim 1 m; cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați-vă temperatura corpului de trei ori pe zi; spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun; respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului); la primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here