Afacere „sănătoasă” în România! O tânără din Chișinău a deschis un cabinet de nutriție la Iași

3288
0

Rada Baltag este o tânără din Chișinău, care s-a mutat la Iași câțiva ani în urmă, unde a deschis un centru de fitness. După o perioadă de timp, tânăra de 30 de ani a decis să lanseze o altă afacere – a deschis un cabinet de nutriție.  

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

După ce a activat mai mulți ani într-un centru de fitness de la Chișinău, Rada Baltag a plecat în România, unde și-a deschis propria afacere. Pe parcursul a câțiva ani, moldoveanca a avut propriul centru de fitness. Din 2019 a decis însă că vrea să se focuseze mai mult pe partea de alimentare și așa a apărut ideea de a deschide un cabinet de nutriție. 

„De la finele anului trecut, am luat decizia să mă axez în exclusivitate pe serviciile mele în calitate de nutriționist-dietetician. Sună prea pompos „afacere”, pentru că, în viziunea mea, o afacere implică ceva mai mult. Sunt liber profesionist și îmi desfășor activitatea în propriul cabinet”, precizează Rada. 

Cabinet de nutriție „cu acte în regulă”

Pentru a fi sigură de informațiile pe care le oferă clienților săi, tânăra și-a făcut studiile de licență la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, unde acum urmează și ciclul de masterat. Ecusonul de nutriționist-dietetician îl poartă din luna septembrie 2019. 

„Chiar dacă port ecusonul de mai puțin de un an, nutriția a făcut parte din viața mea încă de când am început să fiu instructor de fitness, adică de la vârsta de 20 de ani. Desigur că, astăzi, nivelul meu de cunoștințe din acest domeniu este mai amplu și mai structurat față de ce știam la momentul respectiv. Studiile sunt doar un prim pas spre cunoaștere. Restul vine din experiență, dintr-un proces continuu de învățare, care presupune multe ore de studiu individual și schimb de informații cu colegii de breaslă”, a recunoscut tânăra de la Chișinău.  

FOTO: Rada Baltag, arhiva personală
FOTO: Rada Baltag, arhiva personală

Cabinetul de nutriție de la Iași este gestionat cu succes de tânăra Rada, care, pe lângă rolul de manager, mai este și specialist principal. „Atunci când cineva apelează la serviciile unui nutriționist ar fi bine ca, în primul rând, să se intereseze de studiile și expertiza acestuia. Acești ani de facultate, pe care îi consider minim necesari, m-au ajutat să văd lucrurile din mai multe perspective”, a spus Rada.

Tânăra de la Chișinău oferă consultații în nutriție, care pot viza atât scăderea în greutate, cât și îmbunătățirea stării de sănătate. „Dacă facem un exercițiu de imaginație și ne gândim că toate obiceiurile noastre alimentare sunt puse într-un șifonier, vom observa că la unii acest șifonier este mai bine organizat, la alții mai puțin. Unii au în el un adevărat haos. Acest haos, împreună cu alți factori (sedentarism, stres, fumat etc.) determină un dezechilibru în starea de sănătate a persoanei. Misiunea mea este să îi ajut pe cei care îmi cer ajutorul în organizarea acestui șifonier pentru a preveni sau pentru a elimina aceste dezechilibre”, relevă nutriționista.

Sfaturi de nutriționistă

Printre clienții Radei se numără atât femei, cât și bărbați. „Am colaborat și colaborez cu mai multe persoane. Mă bucură evoluția pe care o observ la fiecare consultație de reevaluare. Pentru unii progresul se cuantifică în schimbarea fizică pe care o obțin, iar pentru alții, în faptul că le dispare o serie de simptome care le produceau disconfort ca urmare a unei alimentații dezordonate”, spune nutriționista. 

Rada Baltag le vorbește clienților nu doar despre nutriție, dar și despre exercițiile fizice necesare pentru a avea un corp sănătos. „Cea mai mare greșeală este să plecăm la drum cu așteptări prea mari. Dacă noi considerăm că într-o lună de mers la sală vom rezolva toate problemele de greutate, demersul va fi sortit eșecului. Când mergeți la sală, faceți antrenamentele care vă aduc plăcere și în acest fel vă creșteți șansele să reușiți ceea ce v-ați propus”, observă ea.

Ca și orice tânără care își lansează o afacere, Rada vrea să-și dezvolte activitatea. „Primul pas concret constă în extinderea activității mele și prin intermediul consultațiilor online”, conchide Rada Baltag.

Autor: Ana Sârbu

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE